Rotterdam busca 12,4 milions d’euros per fer possible Eurovisió 2020

Falten 12,4 milions d’euros. Els productors del Festival d’Eurovisió 2020 han adreçat una carta al Govern holandès sol·licitant que l’Executiu cobreixi la quantitat que els falta per evitar que l’organització del certamen sigui deficitària. Calculen que produir el Festival té un pressupost de 26,5 milions d’euros. Amb la venda d’entrades, els ingressos dels patrocinadors i l’aportació de la Unió Europea de Radiodifusió se n’aconseguiran 9,6. La cadena pública de televisió NPO en financia 2,5 i AVROTROS, l’altra cadena que junt a la l’NPO i la NOS coproduirà el show, n’aportarà 2. Amb els comptes fets, Eurovisió 2020 encara necessita 12,4 milions d’euros.

Tots just després de la victòria de Duncan Lawrence el passat mes de maig a Tel Aviv, el Govern holandès va anunciar que l’organització d’Eurovisió 2020 no li hauria de suposar ni un sol euro. Ara, però, l’Executiu neerlandès s’ha vist abocat a buscar una solució al problema de finançament del certamen europeu. Segons diversos mitjans especialitzats, el Govern podria fer una aportació del Pressupost estatal de 2020 o suggerir que els diners que es necessiten surtin dels ingressos per publicitat de la televisió pública, que enguany han estat superiors al que s’esperaven. Amb els estàndards actuals, organitzar el Festival i participar-hi és car; Montenegro, per exemple, ha explicat que la raó de la seva absència a Rotterdam és econòmica, combinada, a més, amb els mals resultats aconseguits pels país en el show. La televisió pública d’aquest país ha fet públic que prendre part al Festival li suposa una despesa anual de 130.000€. Per això, ha dit, prefereix invertir els diners en la renovació de la seva flota d’unitats mòbils, per tal de millorar la seguretat en carretera del seu personal. Cal recordar que un dels motius de la retirada, de moment definitiva, d’Andorra va ser l’econòmica. Poc després del seu adéu eurovisiu, RTVA va iniciar un pla de reestructuració de planter que la va dur a prescindir de gairebé la meitat de personal i a reduir la programació de la seva cadena de televisió.

(Foto: Rotterdam Ahoy)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »