Polònia guanya el Júnior; Espanya, tercera

Profetes en la seva pròpia terra! Polònia ha guanyat aquest vespre a Gliwice la dissetena edició de l’Eurojúnior. Viki Gabor, amb ‘Superhero‘, ha aconseguit la segona victòria del seu país en el certamen; la segona consecutiva, a més. Ha sumat 278 punts. Kazakhstan, representat per Yerzhan Maksim i el tema ‘Armanyńnyan Qalma‘, ha finalitzat en segona posició, amb 227 punts. Amb aquest nou guardó, els polonesos ja són, junt a Malta, Rússia i Bielorússia, en el segon lloc del palmarès del Festival, just després de Geòrgia, que ja acumula tres victòries. L’espanyola Melani García, que defensava la balada ‘Marte‘, ha acabat en tercer lloc, amb un total de 212 punts. Han completat el Top 5 de la gala d’avui Matheu, representant dels Països Baixos, amb ‘Dans met jou‘ i 186 punts; i Carla, de França, amb 169 defensant el tema’Bim Bam Toi‘. En les darreres posicions de la taula han finalitzat Portugal (43), Albània (36), País de Gal·les (35) i Malta (29).

Espanya ha estat la tercera més votada pels Jurats professionals dels 19 països participants en el Festival. Aquí, ha rebut un total de 108 punts, que ha rebut d’Austràlia (1), Malta (4), Països Baixos, Sèrbia (5), Ucraïna (6), Bielorússia, País de Gal·les, Kazakhstan (7), França, Polònia, Irlanda, Portugal (8), Macedònia del Nord (10), Itàlia i Albània (12). Tan sols Rússia, Geòrgia i Armènia s’han oblidat de la representació espanyola. La intèrpret espanyola, que ha destacat per la seva veu poderosa i flexible, ha lluït un vestit blanc fet amb plàstic reciclat. Un cop finalitzat el vot dels Jurats internacionals, la polonesa Viki Gabor ja s’ha col·locat en el segon lloc, amb 112 punts. Kazakhstan liderava la taula en aquells moments, amb 148. El televot ha acabat tombant les dues primeres posicions. Polònia, aquí, ha estat la més votada: 166 punts. Melani García ha estat la segona, amb 104. De fet, aquests han estat els únics 2 països que han superat la barrera dels 100 en el darrer tram de la votació. Kazakhstan tan sols n’ha rebut 79 i ha perdut la corona que, fins a aquell moment, tenia en les seves mans. Ha estat el darrer país a conèixer la seva puntuació. Aleshores, Viki Gabor ja anava primera. Yerzhan Maksim hauria necessitat 131 punts per vèncer, però ha fet curt.

Televot i criteri dels Jurats professionals comptaven al 50%. María Isabel, el productor Pablo Pinilla i la cantant Natalia Rodríguez han estat els tres adults que composaven el Jurat espanyol. Junt a ells, un parell de nens, integrants del Cor de la Comunitat de Madrid. Cal recordar que per tal de facilitar que els menors d’edat puguessin votar, ja que són els principals destinataris del programa, no calia registrar-se prèviament. El televot tan sols s’emetia a través de la pàgina oficial del show. A més, cada país podia votar per sí mateix, en un intent de l’organització per evitar que cap participant acabés amb zero punts. Melani García, i Tony Aguilar, que ha retransmès el Festival des de Gliwice junt a Julia Varela i Víctor Escudero, havien promogut el vot per a Espanya abans del certamen, a través de les xarxes. Espanya, que retornava al certamen després de 12 edicions absent, ha marcat un nou podi, després de la victòria de 2004 amb María Isabel, els segons llocs de Sergio al 2003 i d’Antonio José al 2005. Un any més tard, just el darrer abans de la seva retirada, Dani Fernández va acabar en quarta posició.

(Foto: Thomas Hanses)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »