Eurovisió rebutja definitivament l’ingrés de TV3

Última oportunitat; ‘no’ definitiu. La Unió Europea de Radiodifusió (UER) ha rebutjat l’ingrés de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, ratificant d’aquesta manera el criteri que ja havia fet públic al juny de 2018 i que aleshores havia comunicat a la direcció de l’Ens català. Els arguments que s’han tingut en compte per rebutjar l’ingrés són dos; per una banda, que Catalunya no és membre del Consell d’Europa ni de la Unió Internacional de Telecomunicacions, requisit indispensable per formar part del club eurovisiu. Per una altra banda, l’UER considera que els mitjans de la CCMA no configuren un servei de caràcter “nacional“, entenent en aquest cas que el concepte es refereix a tot l’Estat espanyol. Per això, Eurovisió interpreta que el cas de TV3 i de Catalunya Ràdio no és equiparable al de les emissores públiques de Gal·les, Baviera o Flandes, ja que aquestes sí que emeten per a tot el Regne Unit, Alemanya i Bèlgica respectivament. Segons Eurovisió, el servei que presten els mitjans de la Corporació catalana són d’abast “regional” espanyol. La resolució definitiva ha estat posada en coneixement per carta a la presidenta de la CCMA, Núria Llorach. És el mateix que ja es va dir al juny de 2018, però la CCMA va demanar Eurovisió que reconsiderés el seu plantejament. Eurovisió va ratificar al desembre del mateix any la seva postura i va oferir a la CCMA una darrera oportunitat per aportar més arguments per defensar la seva voluntat d’ingressar a la xarxa europea. La Corporació, aleshores, va aprofitar per equiparar-se a la cadena S4C de Gal·les i a l’VRT i la RTBF belgues, però ara Eurovisió ha recordat que aquestes emissores emeten més enllà del seu àmbit territorial.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »