TV3 intentarà entrar a Eurovisió a través de la FORTA

Arguments “febles“. Núria Llorach, vicepresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), ha rebutjat els arguments que els ha donat la Unió Europea de Radiodifusió (UER) per no acceptar l’ingrés de la CCMA a l’organisme internacional. Recentment, l’UER va comunicar a la Corporació que no acceptava la seva sol·licitud perquè els mitjans que la integren són “regionals” i no pas d’abast espanyol; la Unió té com a requisit que els organismes que vulguin formar-ne part han de tenir vocació nacional. Tot i que la CCMA reivindica el seu esperit nacional, el contingut del terme col·lideix amb la manera com l’entén l’UER, que entén Catalunya Ràdio i TV3 com a emissores regionals dins de l’Estat espanyol. L’UER, a més, també va respondre que Catalunya no és membre de la Unió Internacional de Telecomunicacions ni dels Consell d’Europa. La Corporació catalana, segons ha explicat Núria Llorach a la Comissiód e Control de l’Actuació de la CCMA, va respondre que Flandes, Gal·les o Baviera tampoc no són membres d’aquests organismes, però l’UER va replicar que les seves emissores sí tenen vocació nacional i no pas regional dins de Bèlgica, el Regne Unit i Alemanya, respectivament.

Segons Núria Llorach, la CCMA continuarà lluitant per aconseguir ser acceptada com a membre de ple dret de l’UER; en aquest cas cas, va explicar, la porta oberta és fer-ho a través de la Federació d’Organismes de Ràdio i Televisió Autonòmiques (FORTA), ens que agrupa mitjans públics de Catalunya, el País Basc, Galícia, Andalusia, Madrid, el País Valencià, Canàries, Castella-la Manxa, la Regió de Múrcia, Aragó, les Illes Balears i Astúries. El primer pas, explicava Llorach a la Comissió de Control, seria que la FORTA aconseguís ser acceptada com a membre de ple dret de l’UER i, després, un cop dins, la CCMA obtingués reconeixement propi com a entitat en el sí de l’UER.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »