Desencís entre l’eurofan espanyol per la tria d'”Universo”

Tornada repetitiva, tema prescindible, que no aporta res de nou i males expectatives de cara a Rotterdam’20. És la tònica general al fórum del perfil d’OGAE Espanya a Facebook respecte a la tria d'”Universo“, el tema amb què Blas Cantó intentarà buscar la tercera victòria espanyola al Festival. Una anàlisi detallada de tots el comentaris publicats des de dijous fins a avui en aquest fòrum permet fer-se una idea de la primera impressió que ha generat entre els eurofans espanyols la publicació del tema. Un 52% de fans confessa que no li agrada ‘Universo‘. Per contra, als que sí que els agrada la cançó són un 36%, tot i que una tercera part d’aquests estan convençuts que el tema no guanyarà pas el Festival. Finalment, un 11% s’ha quedat amb la sensació de ni fred ni calent. En la part positiva, no falten els fans que asseguren que el so d'”Universo” és molt actual, que la peça té una instrumentació potent i que, en general, es nota que al darrere hi ha un bon treball de producció i de direcció. No falten, tampoc, els qui aproven i amb nota el videoclip de Blas Cantó. I, com és habitual en cada edició, tampoc estan absents els qui critiquen els haters d’ofici. Pedro Jesús Reyes, per exemple, assegura que “esto lo canta Azerbaiyán con un tío barbudoi, con un videoclip lleno de purpurina y todas chorreando. Pero lo llevamos nosotros. Y el peor enemigo de España es el eurofán español“.

En una entrevista concedida al programa Anda ya de Los 40, Blas Cantó ha assegurat aquesta setmana que quan va escoltar ‘Universo‘ “ja sabia que no havia d’escoltar res més! No sé si serà bo, si serà dolent però és la cançó que vull cantar i que m’emociona quan la interpreto“. El murcià explicava que ‘Universo‘ era l’única cançó que se sortia del que ha fet fins ara, com a artista. I això va ser determinant a l’hora d’escollir-la, perquè “no podia repetir la mateixa fórmula“. Cantó és partidari de “buscar uns terrenys que no hagi explorat abans“. ‘Universo‘, explica, parla de tot allò que no ha dit ni ha fet fins ara; allò que sí que hauria volgut dir i fer, i és per això que demana perdó al seu univers particular, un element espiritual molt present en la seva vida. Segons va especificar l’artista en la roda de premsa que va fer dijous a Torrespaña, després de la publicació del tema, ‘Universo‘ vé a parlar d’un començament des de zero.

(Foto: TVE)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »