Diodato guanya Sanremo amb ‘Fai rumore’ i accepta representar Itàlia a Rotterdam

Antonio Diodato, primer; Francesco Gabbani, segon. En la roda de premsa posterior a la seva gran victòria sobre l’escenari del Teatre Ariston de Sanremo, l’artista d’Aosta, de 38 anys, va confirmar que acceptava el repte de representar Itàlia a Rotterdam. I ho farà amb el tema ‘Fai rumore‘, amb què va aconseguir el preuat Leoncino de Sanremo. Francesco Gabbani va acabar segon en la Superfinal del certamen, defensant ‘Viceversa‘, mentre que la banda Pinguini Tattici Nucleari van acabar tercers amb el tema ‘Ringo Starr‘.

Diodato es va graduar en cinema, televisió i nous mitjans al 2007. Venia de col·laborar a Estocolm amb la Swedish House Mafia, Va ser la seva primera incursió en el món de la música. Ja de retorn a Itàlia, va produir el seu primer treball discogràfic, un extended play al qual li varen seguir quatre albums; l’últim, acabat de sortir al mercat i que porta el títol de ‘Che vita meravegliosa‘. Al 2014 ja va participar a Sanremo. Va quedar segon en la categoria de Noves Propostes musicals. Acabava d’aconseguir el premi al millor artista de l’any, concedit per la plataforma digital Deezer. També va passar per Sanremo al 2018, en aquest cas junt a Roy Paci i amb el tema ‘Adesso‘. De guardons, li n’arribarien encara més: al 2014 es va endur el de noves generacions musicals dels MTV Itàlia, i el premi De André per la seva versió de l'”Amore che vieni, amore che vai“, peça operística de Fabrizio De André.

(Foto: Eurovision.tv)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »