Oficial! Cancel·lat el Festival d’Eurovisió 2020

Cancel-lat! El Festival d’Eurovisió 2020 no se celebrarà tal com estava previst el pròxim mes de maig. Ho acaba de decidir el Grup de Referència del Festival, òrgan director del certamen, reunit des d’ahir al matí. Asseguren en un breu comunicat fet públic a través de les xarxes socials, que han estat explorant diverses vies alternatives per assegurar que el certamen se celebrés, però degut a la incertesa creada per la pandèmia del coronavirus i les restriccions a la població adoptades en tot Europa, han fet impossible continuar amb el Festival. Eurovisió, per tant, ni se celebrarà a l’estiu ni a la tardor; s’està negociant perquè Rotterdam aculli la pròxima edició, al maig de 2021.

Els arguments de pes que han impulsat la xarxa Eurovisió a cancel-lar el certamen han estat diversos. D’una banda, la proximitat de les dates en què havien de començar els treballs de construcció de l’escenari; en menys de 21 dies havien d’aterrar a l’Ahoy Arena de Rotterdam tècnics, operaris i equipament per iniciar l’adecuació del recinte per acollir el Festival i fer-ne la seva retransmissió televisiva. Això coincideix amb l’actual paralització absoluta de l’activitat als Països Baixos, amb la prohibició de reunions de més de 100 persones, que s’ha prolongat fins al 6 d’abril. Més encara; la situació actual de la pandèmia del coronavirus no fa preveure’n la remissió, de manera que ningú no pot garantir, ara per ara, que el 6 d’abril es pugui reprendre l’activitat habitual a Europa i als Països Baixos en particular. Serà el primer cop en la història del Festival, des del seu naixement al 1956, que el show no se celebri.

(Foto: Rotterdammakeithappen)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »