Les filtracions que no acaben: Un Festival sense públic, celebrar-lo a l’estiu, al setembre o directament al maig de 2021

El Grup de Referència del Festival d’Eurovisió encara no ha decidit què fer amb l’edició d’enguany del certamen. Reunits des d’ahir, serà probablement avui que es faci pública una decisió definitiva. Aquesta espera ha donat peu a diverses informacions, basades en suposades filtracions, sobre què s’està debatent. Eurovisió Polònia (@EurowizjaPOL) assegura que la primera opció al damunt de la taula és passar el Festival al mes de setembre amb la premisa que l’edició d’enguany no es pot cancel·lar i saltar directament a 2021, ja que hi ha molts compromisos contractuals amb patrocinadors que s’han de respectar. Si el guanyador, al setembre, no tingués temps d’organitzar el Festival de 2021, seria Alemanya qui es faria càrrec d’acollir l’edició de l’any que ve, segons la mateixa font. Tot i això, @EurowizjaPOL assegura que el Grup de Referència encara no ha descartat la possibilitat de passar el show al mes de juny, però això ja depèn de les gestions que pugui fer la direcció de l’Ahoy Arena per fer un forat al Festival en aquestes dates, ja que hores d’ara l’agenda la té totalment plena.

Per una altra banda, segons el web Wiwibloggs, les opcions al damunt de la taula del Grup de Referència són tres: una, fer un sol concert amb els 41 participants i a porta tancada. La segona opció seria traslladar el Festival a final de l’estiu i l’altra, cancel·lar-lo i esperar directament a maig de 2021. Mentrestant, el programa de notícies de més audiència de la televisió pública d’Israel, la KAN, ha assegurat aquest matí que el Festival, tal i com l’esperàvem aquest mes de maig, no se celebrarà i que l’anunci es farà avui mateix. En contrasta amb aquesta informació, ESCPortugal explica que no hi haurà cap anunci de cancel·lació precisament per no entrar en conflicte amb patrocinadors i proveïdors de serveis. Segons aquesta interpretació, els contractes per a Eurovisió 2020 continuen estant en vigor i, oficialment, no pot haver una cancel·lació de l’esdeveniment, de manera que la xarxa Eurovisió el que farà serà vendre-ho com a un ajornament.

(Foto: EBU)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »