Eurovisió decidirà si al 2021 es podrà competir amb els temes triats per a enguany

És una de les primeres qüestions que s’han plantejat després de la cancel·lació oficial del Festival d’Eurovisió 2020. Segons ha anunciat la Unió Europea de Radiodifusió (UER) tot just després de l’anunci de cancel·lació, el Grup de Referència haurà de debatre amb totes les televisions participants al Festival si al 2021 es podrà participar amb les cançons escollides per a enguany. Cal considerar que, si Eurovisió vol garantir que tots els participants prenguin part en igualtat de condicions, fer-ho amb els temes ja escollits suposaria un cert desavantatge: per exemple, el videclip del grup rus Little Big i del seu tema eurovisiu ‘Uno‘ acumula ja gairebé 34 milions de visualitzacions a TouTube. La peça podria ser un hit estiuenc i això, òbiviament, els afavoriria de cara a 2021.

També hi ha un problema de drets; cada any, Eurovisió es reserva la potestat d’editar un disc oficial amb tots els temes participants en el certamen. Caldrà analitzar si aquesta cessió de drets es pot prorrogar un any més i, per una altra banda, si els artistes escollits per al 2020 poden o volen allargar el seu projecte eurovisiu. De moment, ja han confirmat que sí participaran en l’edició de 2020 l’espanyol Blas Cantó i el neerlandès Jeangu Macrooy.

Sobre el fet de no haver convocat el Festival enguany a porta tancada, Eurovisió ha explicat que un certamen d’aquestes característiques, amb 41 delegacions participants, acumula moltes persones; moltes més del límit de les 100 que a dia d’avui estan autoritzades pel Govern dels Països Baixos com a mesura preventiva de l’expansió del coronavirus. Eurovisió també ha tingut en compte les restriccions actuals en la mobilitat internacional per convocar només els artistes i les delegacions participants. També s’ha descartat un Festival amb actuacions enregistrades perquè, segons l’UER, “forma part de l’ADN d’Eurovisió dur les delegacions, els fans i els artistes, tots junts en un sol lloc, i proporcionar una plataforma igualitària perquè tots els artistes puguin competir junts, en el mateix escenari i amb les mateixes oportunitats de brillar“.

També s’ha de començar a parlar sobre què passarà amb les entrades ja venudes per al Festival que s’acaba de cancel·lar. Primer de tot, assegurar que Rotterdam aculli l’edició de 2021 i en quines dates; cada recinte és diferent i per tant pot canviar tant el nombre d’espectadors com les condicions de visibilitat de cada butaca. En cas que l’Ahoy Arena sigui la seu de 2021, Eurovisió analitzarà si els proveïdors d’entrades retornen els diners o si els tiquets ja adquirits poden ser vàlids per a l’any que ve. Eurovisió garanteix que un cop s’hagi decidit aquest tema, les persones que ja han comprat entrades per al pròxim mes de maig seran informades via mail. En un videomissatge des de la seu de l’UER a Ginebra, el productor executiu del Festival, Jan Ola Sand, ha promès que “el Festival d’Eurovisió tornarà més fort que mai“. El de 2020, hauria estat el darrer Festival de Sand en el seu càrrec, ja que mesos enrere va anunciar que abandonava la responsabilitat en el certamen per tornar a treballar a la televisió pública noruega.

(Foto: Eurovisionworld)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »