Montaigne (Austràlia 2020); consciència social pel davant de tot

Explica, a través del seu perfil oficial a Twitter, que en conèixer la notícia de la cancel·lació del Festival d’Eurovisió, es va passar un parell d’hores estirada al llit, paralitzada, llegint tot de missatges dels seus fans. Però, malgrat el cop dur que han rebut tots els artistes que havien d’aprofitar el Festival per promocionar la seva carrera a nivell internacional, l’epidèmia del coronavirus li ha fet mostrar la seva vessant combativa més que no pas l’artística. Montaigne, que va guanyar la Pre d’Austràlia amb el tema ‘Don’t break me‘, no s’ha mossegat la llengua per defensar la població més vulnerable a la crisi generada per la pandèmia. L’artista retuita la campanya iniciada per exigir el Govern del seu país que decreti la congelació dels lloguers i les hipoteques mentre duri el tancament global de l’economia a causa del coronavirus. També ha retuitat un piulet en què es critica obertament la filosofia que demana la gent deixar de banda les qüestions econòmiques per centrar-se únicament en la seva salut, mentre el Govern anuncia un paquet de 175 milions de dòlars australians per ajudar la indústria aeronàutica.

Del seu ‘puny i lletra’ han sortit altres piulets, en què critica la decisió governamental de cancel·lar la teleassistència mèdica per a pacients amb patologies psicològiques mentre duri la crisi, ja que això farà col·lapsar encara més el sistema sanitari. Montaigne no tremola a l’hora de demanar, en majúscules: “Feu marxa enrere amb aquesta merda!“. La que havia de representar Austràlia a Rotterdam’20, prediu que la crisi generada pel coronavirus provocarà un patiment massiu “a causa de les estructures polítiques i socioeconòmiques que tenim, que són fatalment insuficients fins i tot quan les coses van bé!“. Montaigne reclama “més serveis públics” i condemna el Govern australià per prestar més atenció als sectors més afavorits de la societat; “és immoral“, assegura. Per això, l’artista diu que la gent hauria de protestar, manifestar-se i enviar peticions a les autoritats, fins i tot a les locals, perquè “hi hi ha prou de nosaltres mateixos, s’arribarà a un punt de trencament“. Enmig de la crisi del coronavirus, Montaigne també ha aprofitat per piular consells sobre com rentar-se bé les mans i demanar la gent que respecti l’ordre de confinament per evitar la propagació del virus. El passat dia 12, Montaigne piulava que estava refredada, però advertia que no era pas víctima de l’epidèmia.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »