Madeira i les Açores, a Eurovisó; la broma d’ESCPortugal durant l’April Fools’ Days

Madeira i les illes Açores participaran al Festival d’Eurovisió 2021! I ho faran en base a un nou canvi de les normes del certamen, que permetran les regions autònomes i els territoris d’ultramar prendre part al Festival com a territoris independents. És la broma escollida pel web ESCPortugal, eurosite de referència en aquell país. Segons la informació publicada ahir mateix, el canvi de normativa es va aprovar en el transcurs d’una Assemblea General del Grup de Referència del certamen, celebrada a la localitat portuguesa de Galegos, al nord de Porto. Afegeix el text que la delegació de l’RTP a les illes Açores ja estava negociant amb Elisa Silva, darrera vencedora del Festival da Canção, perquè canti en nom de les illes al Festival de 2021. Mentrestant, l’RTP a Madeira té la intenció de designar internament Lúcia Moniz perquè representi l’illa al certamen.

Segons la informació d’ESCPortugal, el tema amb què Blas Cantó representarà Espanya l’any que ve s’escollirà en una final nacional en què l’artista murcià defensarà 19 cançons. La broma encara va més enllà; el fet que regions autònomes i territoris d’ultramar puguin participar al Festival farà que l’any que ve passem de dues a quatre semifinals eurovisives, cosa que ha obligat el Grup de Referència a limitar a cinc el número de territoris no independents que podran participar el Festival per cadascun dels països que formen part de la Unió Europea de Radiodifusió.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »