TVE adjudica a Blas Cantó la tercera victòria espanyola a Eurovisió

Ha estat una votació online en què participaven els telespectadors espanyols. I com era d’esperar, Blas Cantó n’ha resultat el vencedor, amb un total de 7599 punts, per davant de la grega Stefania (2177) i de la banda lituana The Roop, tercera amb 1617. Però amb això ja n’hi ha prou perquè TVE consideri en el seu web que, “tot i que sigui de manera virtual, Blas Cantó ha donat el tercer triomf a Espanya a Eurovisió, quan es compleixen 51 anys de la victòria de Salomé al Festival de Madrid 1969“. En la votació online hi han participat 22.218 persones.

En el repàs de la resta de posicions, TVE assegura que Lituània “ha fet història aconseguint el millor resultat en el concurs“, equiparant el joc virtual amb els seus televidents al palmarès real del Festival d’Eurovisió. Continua en la mateixa tònica quan arriba el torn d’Islàndia, sisena per als telespectadors espanyols: “Tot i que és el millor resultat d’Islàndia en 11 anys, el grup indie pretenia donar la primera victòria al país insular amb ‘Think about things'”. Més endavant, quan Fernando Macías, redactor de la notícia, repassa el paper de The Mammas, el text assegura que és el primer cop que Suècia queda fora del Top 10 d’Eurovisió des de 2013.

TVE no ha estat l’únic mitjà que ha fet passar aquest joc com a un Festival d’Eurovisió real tot i que virtual. La Sexta i la revista Semana, per exemple, li han comprat la lectura. En la seva informació sobre eltema, la cadena de televisió penja un video que presenta amb aquest text: “El cantant Blas Cantó s’ha proclamat guanyador del Festival d’Eurovisió online amb la seva cançó ‘Universo’. En aquest vídeo pots conèxier tots els detalls de la tercera victòria d’Espanya en aquest festival de la cançó“. La revista Semana, per la seva banda, titula: “Blas Cantó gana ‘Eurovisión 2020’ online: tercer triunfo para España“. L’inici de la notícia és aquest: “Espanya ha tornat a guanyar Eurovisió, essent aquest el tercer cop en la història en aconseguir al triomf al festival, després de Massiel i Salomé“.

El joc online que TVE ha fet aquests dies amb els seus telespectadors va consistir en dues semifinals, d’on es classificaven els 10 més votats, i en la gran final, guanyada per Espanya. Rússia ha acabat en quart lloc i Bulgària cinquena. Després d’Islàndia, sisena, han completat el Top 10 Romania, Suïssa, Itàlia i Azerbaidjan. Els menys votats per part dels telespectadors espanyols han estat Irlanda, els Països Baixos i el Regne Unit.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »