Raúl: “Si trobo una cançó adequada, potser tornaré a intentar anar a Eurovisió”

Raúl va quedar quart en la gala de dissabte
Va saltar a la fama al 2000 quan va quedar-se a les portes de representar Espanya a Eurovisió amb Sueño su boca, que va ser el tema de l’estiu d’aquell mateix any. La seva cançó va tenir més èxit que no pas el Colgado de un sueño amb què Serafín Zubiri va acabar viatjant a Estocolm. Des d’aleshores, ha publicat 6 àlbums. L’últim, Contramarea, editat al 2011 després de 4 anys de silenci i on inclou Se nos rompió el amor en homenatge a Rocío Jurado. Ha venut ja gairebé 1,8 milions de còpies. El passat dissabte, als estudis de TVE Sant Cugat, Raúl va retornar al trampolí on la seva carrera va agafar embranzida: la preselecció espanyola per anar a Eurovisió. Amb el seu Seguir sin ti, que van composar William Luque i Domingo Sánchez, va quedar quart amb 42 punts, darrere Ruth Lorenzo, Brequette i Jorge González. Gairebé una setmana després d’aquella final, l’artista vitorià ha atès les preguntes de l’Eurobloc.


Eurobloc: Com et vas sentir, durant la teva actuació a la gala del passat dissabte?

Raúl: Evidentment, els nervis varen estar molt presents i estic segur que qualsevol de nosaltres en una altra situació ho hauria fet molt millor.
 

Eb: Ja abans de la gala hi havia 2 favorites; Ruth Lorenzo i Brequette. Això et va desanimar?

R: Quan surts a l’escenari, surts per donar el millor de tu. Oblides que és una competició i només et centres en la responsabilitat que tens de fer un bon paper davant del teu públic. Molt sovint hi ha sorpreses en les votacions. Només hem de veure qui va ser la favorita del jurat professional i qui per al de casa.


Eb: Si la gala encara s’hagués de fer, canviaries alguna cosa de la cançó o de la teva posada en escena?

R: Sempre hi ha mil coses per polir… Però l’essència del tema no variaria per mil guarniments que hi vulgués incloure.
 
Raúl va editar al 2011 el seu darrer disc
Eb: Raúl, tornaràs a intentar representar Espanya a Eurovisió, si es presenta l’ocasió?
R: Mai no es pot dir ‘de este agua no beberé‘… Però com sempre he dit, si trobo una cançó adequada, potser ho intenti. Encara que em costi 14 anys, com aquest cop… jejeje


Eb: En quins projectes estàs treballant actualment?

R: Estic en plena gira de teatres de piano i veu. Una cosa molt íntima on faig un repàs de balades noves i antigues de d’alguna manera són part de la meva història.
 

Eb: Et presentaves a Mira quién va a Eurovisión anunciant un canvi radical respecte l’artista que havíem conegut al 2000; quin Raúl veurem, musicalment parlant, a partir d’ara?

R: Les inquietuds que he tingut en aquests 14 anys de trajectòria professional s’han vist reflectides en cadascun dels meus treballs. I a dia d’avui, sent més calmat i reflexiu, busco un altre tipus d’experiències musicals que m’omplin com a intèrpret.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »