El partit socialista a Rotterdam adverteix que celebrar Eurovisió pot suposar un risc de nous contagis per COVID 19

Votar a favor d’acollir el Festival d’Eurovisió de 2021 seria “insensat“. Són paraules d’Aart van Zevenbergen, president del Partit Socialista (SP) a Rotterdam i regidor municipal a l’Ajuntament de la ciutat. En un post publicat dimarts al web de l’SP, aquest grup polític avança que votarà en contra d’autoritzar l’Ajuntament a ampliar en 6,7 milions d’euros més la despesa per organitzar el Festival de l’any que ve. La votació es farà avui mateix però l’equip de govern de l’alcalde Ahmed Aboutaleb, una aliança de sis partits, té majoria absoluta; 23 sobre 22. L’SP, amb només un parell de regidors, està a l’oposició.

Segons van Zevenbergen, acollir Eurovisió pot suposar un risc a les persones que viuen a la ciutat, donada la massiva afluència d’artistes i fans que comporta sempre un Festival d’aquestes característiques. Tenint en compte que en aquests moments no hi ha cap vacuna per prevenir el COVID 19, el polític socialista demana a les autoritats municipals que s’assessorin bé amb l’Institut Nacional de la Salut Pública i el Medi Ambdient dels Països Baixos (RIVM), quant a les mesures per evitar un brot de contagis. Tot i això, considera que “no és apropiat assumir riscos per un festival musical“.

Per una altra banda, l’SP, considera que els 6,7 milions extra que cal destinar per continuar sent seu d’Eurovisió es podrien invertir en els casos de pobresa que està generant l’epidèmia i el tancament obligat de molts negocis a causa del confinament, i en promoure la cultura, que enguany sortirà molt perjudicada; els festivals d’estiu, per exemple, no se celebraran. Van Zevenbergen, a més, critica en el post publicat al web de l’SP que aquesta partida extra surti dels capítols destinats a mantenir en condicions la ciutat. Rotterdam havia compromès 15 milions d’euros per poder acollir el Festival de 2020. A causa de la cancel·lació, però, s’han d’invertir 6,7 milions més per cobrir les indemnitzacions derivades de la no celebració del Festival, ja que les assegurances contractades no ho assumeixen.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »