Ruth Lorenzo, fe en una victòria que Europa no veu tan clara

Quarta-vuit hores després de ser escollida per representar TVE al proper Festival d’Eurovisió, Ruth Lorenzo ha anunciat nous retocs en el Dancing in the rain abans d’interpretar-la a l’escenari d’Eurovisió. L’artista murciana, que aquest matí ha fet una roda de premsa als estudis de TVE a Torrespaña, ha explicat novament que la seva ambició és lluitar per la victòria, a Dinamarca; d’aquí que vulgui aconseguir una versió més potent del seu tema. No descarta traslladar-se temporalment a Múrcia mentre es prepara pel Festival, on, segons ha dit, estudiarà amb TVE i la UER la possibilitat de simular una pluja d’aigua dalt de l’escenari. Ja ho van aconseguir els germans Jedward al 2012, interpretant el tema Waterline, amb què van classifcar-se en el dinovè lloc de la final, amb 46 punts.

Guanyar o no guanyar!. Lorenzo va deixar ben clar en la seva primera compareixença pública, un cop acabat el Mira quién va a Eurovisión, que no li entra al cap presentar-se al Festival sense l’ambició d’aconseguir la victòria. Però “Eurovisió és molt cruel“; és el que ens explica la periodista Meri Picart, que va retransmetre el Concurs en directe per a Andorra TV quan el seu país va prendre part en el show. Ella i altres persones, vinculades d’una manera o altra al Festival, ens ofereixen la seva opinió sobre Ruth Lorenzo i el Dancing in the rain. Els hem fet 2 preguntes:

1.- Què en pensa de l’artista i la cançó que representaran Espanya a Eurovisió 2014?
2.- Quin paper creu que hi pot fer, a Copenhaguen?

Això és el que ens han contestat.

Desirée van de Velde

Desirée van de Velde; Holanda. Eurofan

1.- Crec que Espanya ha escollit una candidatura molt particular; Dancing in the rain no és qualsevol cançó. El tema encaixa molt amb la veu de Ruth Lorenzo; la seva actuació em va impressionar moltíssim i per això crec que va ser la justa guanyadora de la nit. Això sí, a la cançó li falta alguna cosa, per a mi. La segona meitat del tema només són repeticions i hi trobo a faltar més lletra. Tot i això, en directe guanya; m’ha agradat més que no pas la versió estudi.

2.- És difícil parlar de les opcions quan encara falta més de la meitat de cançons per escollir o conèixer, però crec que por aconseguir una bona posició; almenys ser al Top 10 seria merescut, sobretot amb els temes que han anat sortint fins ara en altres països. La veu de Ruth Lorenzo impressionarà molt!.

Nuno Valério

Nuno Valério; Portugal. Compositor. Ha tingut 2 temes seus al Festival da Canção portuguès

1.- He de confessar que estic una mica decebut. Ruth Lorenzo ha donat proves de que és una gran cantant, però la cançó és molt previsible, molt normal. No té res d’especial. La Ruth mereixia més. Em sembla una mala opció de TVE. Em fa l’efecte que Espanya, pel que fa referència a Eurovisió, fuig d’allò en què és la millor i que només Espanya pot fer, que són els ritmes llatins. Què espera Europa d’Espanya?; una cantant que interpreta una cançó que podria ser d’un altre país però cantada en espanyol?. Per una altra banda, un dels països més grans d’Europa no hauria de buscar compositors, o fins i tot artistes, d’altres països per representar-lo. A Espanya es produeix música de molt bona qualitat, i molta!. El que arriba de fora no és millor. La millor opció crec que hauria estat Jorge González.

2.- Crec que no té possibilitats de guanyar. Sento ser tan directe… La cançó no té potencial per poder ser canviada o potenciada en l’escenari. No crec que els jurats europeus la votin gaire. L’única possibilitat és que les altres 25 cançons siguin pitjors. Quan surtin els altres temes podrem jutjar millor, però ara, i fent una mica de futurisme, no veig Dancing in the rain entre les 15 primeres. Potser Portugal, França i el Regne Unit la votaran molt, però la resta, no ho crec. Tant de bo m’equivoqui!

Meri Picart

Meri Picart, Andorra. Periodista. Va retransmetre en directe per a ATV el Festival d’Eurovisió

1.- Dancing in the rain, decididament, és per a mi una de les opcions més raonables que hi havia a la gala. Ruth Lorenzo és jove, actual, amb una gran veu i, recordem-ho, híperconeguda al Regne Unit, on va destacar i molt en el concurs televisiu X Factor. Problema?: recordo que Eurovisió és molt cruel i cada any només deixa lloc una balada, LA BALADA!. Si aconsegueix aquesta corona de manera oficial, podria estar al pòdium de la final.

2.- Tots els anys que fa que escolto i visc Eurovisió m’han fet ser molt cauta amb aquesta qüestió. Tot pot passar. Res no seria sorprenent…. un triomf merescut o un darrer lloc de la llista. Ja sabeu; That’s Eurovision!. Li desitjo a la Ruth tota la sort del món; un bon lloc o una victòria per a Espanya seria una cosa que em faria francament molta il·lusió. Així que aquesta pregunta la puc respondre millor quan hagi vist el primer assaig general de Copenhaguen i les posades en escena!

Jesús Cañadilla

Jesús Cañadilla, Espanya. Compositor. Autor, entre d’altres, de l’Algo pequeñito de Daniel Diges

1.- Dancing in the rain ha guanyat molt pel bon directe i la presència escènica de Ruth Lorenzo. La cançó, però, no era la meva favorita.

2.- Jo no la veig classificada al Top 10. A Espanya sempre li costa molt acabar entre els 10 primers, però dependrà molt de la resta de propostes.
Rune Braager

Rune Braager, Dinamarca. Compositor. Autor de La teva decisió (Andorra 2009)

1.- Ha guanyat una de les meves 2 favorites!. Dancing in the rain és una gran cançó; té una melodia i un ganxo que se’t queda. Ruth Lorenzo és força bona, però no espectacular. Crec que, a Eurovisió, farà una millor posada en escena, si no la traeixin els nervis.

2.- Crec que Dancing in the rain té possibilitats d’estar al Top 10; potser fins i tot al Top 5…. Però no guanyarà!.

 
Stephanos Ode
Stephanos Ode , Xipre. Eurofan
 
1.- Trist, trist, trist!. Ruth Lorenzo és una bona cantant però amb això no n’hi ha prou!. Espanya tenia l’oportunitat d’estar al Top 10 amb una cançó moderna, però lamentablement ha triat un tema mediocre que fins i tot amb la millor actuació possible acabarà entre els llocs 19 al 24; una vergonya!.
 
2.- Tant de bo m’equivoqui, però no crec que el resultat sigui bo!.

Roger Silfvast

Roger Silfvast, Suècia. Periodista expert en Eurovisió


1.- Ruth Lorenzo té qualitat d’estrella, una veu fabulosa i serà una bona representant d’Espanya aquest 2014. La cançó té força, és poderosa i alhora és simple  en el bon sentit de la paraula. I ella encara té més de 2 mesos per millorar la posada en escena, tot i que a la gal·la ja va estar molt bé, davant les càmeres. Espero que triï un vestit amb colors més forts de cara a la Final. Crec que la seva era la millor opció per anar a Copenhaguen. Run era la meva favorita abans de la Final, però Brequette no va estar gaire bé a l’escenari. No va trobar les càmeres i segurament no es va sentir segura… o potser estava molt nerviosa. Vaig poder sentir el drama que evoca la seva cançó, però també vaig sentir una gran manca de carisma, per part de Brequette. Duia unes sabates molt maques, però em pregunto si ella porta normalment sabates amb aquests tacons… Les altres 3 cançons estaven bé però haurien sigut propostes massa grises per a Copenhaguen. Jorge duia un tema simpàtic que se’t quedava, una mena d’Eric Saade o d’Anton Evald. La Dama: Estil Lucía Pérez i companyia… Un altre cop?, no, gràcies! Raúl: Cançó maca però ell, una mica perdut; Raúl no és pas l’Ott Lepland espanyol!.

2.- Classificar-se al Top 10 no serà cap problema perquè aquesta cançó entrarà bé en tots els països participants al Festival, però tot depèn del tipus de cançons que els altres països triïn. Si predominen les balades, potser ens trobarem a Barcelona o a Madrid l’any que ve… almenys és el que jo espero!.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »