Es veuran afectats per la necessitat de distància social els espectacles amb públic al llarg de 2021?

Essent realistes, estem parlant de la tardor de 2021 com a molt aviat!“. Són paraules de l’oncòleg i expert en bioètica nordamericà Ezequiel Emanuel sobre quan creu ell que tornarem a veure espectacles amb públic. Convidat pel New York Times a participar en un debat virtual, l’expert va treure qualsevol valor a la reprogramació d’esdeveniments culturals i musicals que s’estan fent arreu del Planeta, on nombroses agències ja estan fixant noves dates per a la tardor de 2020; “no tinc ni idea de per què creuen que aquesta és una possible data plausible“, va afegir. Festivals de prestigi com el Roskilde danès han suspès sine die la seva activitat, però d’altres, com ara el Primavera Sound de Barcelona, han optat per traslladar la convocatòria de 2020 al pròxim mes d’agost.

Segons Emanuel, els esdeveniments multitudinaris seran els darrers a recuperar la normalitat perduda a causa de la pandèmia mundial del COVID 19. Si les previsions de l’especialista nordamercià es compleixen, l’escenari que es presenta després de l’estiu afectaria de ple totes les preseleccions eurovisives amb públic i comprometria, alhora, el Festival. Un estudi publicat diumenge per El Economista ja apunta que amb l’emergència sanitària els recintes que acullin qualsevol convocatòria multitudinària hauran de tenir en compte la distància social entre persones mentre no hi existeixi una vacuna contra el COVID 19. Això, d’entrada, comprometria l’standing area que normalment es reserva en els recintes que acullen el Festival d’Eurovisió. Més encara, tal com han anunciat fonts del sector, aquesta mesura obligarà a apujar els preus de les entrades per compensar la pèrdua d’aforament, tal com es posava de manifest en un reportatge emès per Telemadrid de què l’Eurobloc també se’n feia ressò.

El mateix estudi d’El Economista també fa referència a la possibilitat que els preus dels bitllets d’avió s’apugin considerablement, perquè en les aeronaus igualment s’haurà de respectar la distància social. La IATA, organització internacional de línies aèries, ja ha apuntat que l’increment de preu dels bitllets d’avió serà d’un 40%, ja que caldrà reduir en un terç la capacitat actual dels vols i possiblement caldrà instal·lar barreres que garanteixin la separació entre persones, com ara mampares. Per tant, menys ingressos i més despesa. Mesures similars s’hauran d’adoptar en trens i autobusos. Això podria afectar l’afluència de fans que any rere any viatgen a qualsevol part d’Europa per presenciar en directe el Festival d’Eurovisió. Hores d’ara, ni la Unió Europea de Radiodifusió ni les televisions públiques dels Països Baixos no han fet cap referència a com podria afectar aquest escenari al Festival de 2021, tot i que l’Ajuntament de Rotterdam sí que ha dit que està analitzant alternatives per si l’emergència sanitària es perllonga, tot i no especificar-ne cap.

(Foto: EBU)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »