Susanne Georgi aconsegueix finançament per al retorn d’Andorra al Festival; la decisió, ara, l’ha de prendre Govern

He trobat els diners!” Són declaracions de Susanne Georgi en una entrevista concedida al podcast Eurovisión y esas movidas, on explicava que si el Govern i la televisió d’Andorra ho volen, ja tenen el finançament perquè el país pugui retornar al Festival d’Eurovisió. L’artista, última representant del Principat l’any 2009, fa temps que va dir que no pararia fins a aconseguir que Andorra tornés al certamen. Des de fa gairebé tres anys no ha deixat de moure’s i trucar portes. Sense poder precisar la font d’aquest finançament, per una qüestió d’obligada discreció, Susanne Georgi assegura a l’Eurobloc que ja ha posat en coneixement del Govern de Xavier Espot els detalls del projecte. Ho va fer a finals de 2019. La crisi sanitària generada per l’epidèmia del COVID 19, que ha provocat la mort de 51 persones a Andorra, ha obligat a deixar temporalment de banda aquest tema i des d’aleshores no n’ha tingut cap més notícia. Susanne Georgi n’és conscient i, a Eurovisión y esas movidas, explicava que quan es pugui recuperar la normalitat del dia a dia tornarà a insistir-hi. El projecte, assegura l’andorrana a l’Eurobloc, encara és damunt de la taula i segons explicava a Eurovisión y esas movidas, té plena confiança en l’Executiu d’Espot per poder tirar endavant la reincorporació d’Andorra al Festival.

Estic lluitant com a una boja!“, explicava Georgi a l’especial que el podcast va dedicar al pas d’Andorra pel Festival. L’artista considerava que “els diners no s’han de buscar a la televisió; la televisió és del Govern! Cal buscar-los en el turisme, en la cultura!” i confrontava subtilment la subvenció que el Govern atorga al Circ du Soleil amb el cost de participar a Eurovisió; uns 150.000€. Per a Georgi, “no es pot pagar amb diners el que guanyes en publicitat per al país” formant part del Festival. I tan se val si s’arriba o no a la Final del certamen; posava l’exemple de San Marino, que tan sols hi ha estat un parell de cops en les seves 10 participacions al show; “la victòria és estar a Eurovisió!“, afegia l’artista. “I no ho faig per poder cantar jo! Jo no vull cantar! És una qüestió de patriotisme; jo el que vull és dur Andorra a Eurovisió!“, puntualitza Susanne Georgi en la seva conversa amb l’Eurobloc. Contactat avui al matí per aquest web, el Govern d’Andorra no ha comentat de moment si té previst estudiar la proposta de Susanne Georgi, un cop superada l’emergència sanitària; si el Festival té cabuda en la idea de servei públic que ha d’oferir Andorra TV i si consideren que el país en pot treure algun benefici, de participar al certamen.

Quan es va constituir l’Executiu de Xavier Espot, el director d’Andorra TV, Xavier Mujal, va mantenir una reunió amb el nou Govern l’estiu de l’any passat. Segons explicava Mujal mateix al diari Bon Dia, en aquella trobada sí que es va parlar sobre què comportaria per a Andorra retornar a Eurovisió; des de costos fins a audiències. Però la trobada va ser estrictament informativa i des d’aleshores i almenys fins al novembre de 2019, no es van tornar a programar nous contactes. Mujal sempre ha mantingut que una decisió sobre un eventual retorn al Festival no l’ha de prendre la Cadena, sinó Govern; tant pel cost econòmic del projecte com pel rerefons de promoció internacional del Principat d’Andorra.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »