Eurovisió no descarta un Festival sense públic o fora de Rotterdam a causa del COVID 19

No es mullen, però tampoc no són taxatius negant ni afirmant; les portes sempre obertes. És el llenguatge diplomàtic a què ens té acostumats l’equip de govern del Festival d’Eurovisió. L’apartat FAQ del web del certamen ve a garantir que la prioritat de la Unió Europea de Radiodifusió és “assegurar la continuïtat de l’esdeveniment en un nombre de diferents escenaris“. Òbviament, no se n’especifica cap. Això ho expliquen en un apartat clau, titulat “Hi ha un pla alternatiu si el Festival no es pot fer a Rotterdam a causa del COVID 19?“. Per tant, sense respondre si el Festival es pot moure de Rotterdam, Eurovisió assegura que la idea és organitzar-lo sí o sí. Cal recordar que el Govern dels Països Baixos ha anunciat recentment que sense una vacuna que previngui les infeccions, no autoritzarà cap esdeveniment multitudinari. Més encara; al web del Festival llegim una pregunta també clau: “Organitzaríeu el Festival sense públic?“. Resposta clara i contundent: “La situació actual arreu d’Europa és probable que continuï amb incertesa durant els pròxims mesos pel que fa a aquesta qüestió; no podem comentar res sobre l’organització final del Festival d’Eurovisió de l’any que ve“. Per tant, Eurovisió tampoc no està descartant aquesta possibilitat. I és que l’organ de govern del show té una premisa clara, a part d’òbvia: “Per descomptat, la salut dels participants, els treballadors i els visitants sempre serà fonamental“. Per això, Eurovisió treballarà colze a colze amb les tres cadenes públiques de televisió dels Països Baixos, amb l’Ajuntament de Rotterdam i les autoritats sanitàries del país per “planificar l’impacte del COVID 19 en l’edició del pròxim any“. En el vídeo que es va projectar cap al final del Europe Shine a Light de dissabte passat, on s’anunciava que Rotterdam acolliria el Festival de 2021, ja hi havia missatges clars en aquesta direcció: “… tot i que és dur, trobarem nous camins per explicar la nostra història (…) junts ho farem d’una manera o una altra…“. Les expressions “nous camins” i “ho farem d’una manera o una altra” ja donen a entendre que l’any que ve podem viure canvis importants, deixant clar, però, que la idea clara és organitzar el Festival.

De moment, està clar que si Eurovisió se celebra amb normalitat, el show tindrà lloc a l’Ahoy Arena. Els tiquets que s’hagin comprat per al Festival de 2020 seran vàlids per a 2021, tot i que encara no se sap si les persones hauran de rebre una nova entrada amb codi de barres diferents i l’any corregit. Les persones que ja sàpiguen que no assistiran al Festival podran reclamar el retorn dels diners pagats. Es pot fer ara i després, quan s’hagin fixat les dates per al pròxim Festival, que s’han de buscar, ja que segons Eurovisió en aquella època hi ha força esdeveniments programats. Per tant, fins que Eurovisió no sàpiga quantes entrades seran retornades, no sabrà si en posarà més a la venda o no. En aquest punt, caldrà saber si una possible eliminació de l’standing area, a causa de l’obligació de respectar distància social, suposarà un increment de butaques disponibles. Si la distància social també s’ha de respectar en la zona de grada, Eurovisió també hauria de recalcular aforament. De fet, aquest tema ja queda mig insinuat en les respostes que ofereix l’organ de govern del Festival en l’apartat FAQ del web; “és massa aviat per debatre sobre la venda d’entrades per al show de l’any que ve. Depèn de quants tiquets són retornats i de quina capacitat hi haurà disponible l’any que ve“, responen.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »