L’òrbita eurovisiva espanyola plora Pau Donés

La seva música era la banda sonora dels meus estius a la infantesa i em va inspirar a compondre cançons. De gran em va ajudar a superar una depressió. Amb una cançó seva vaig passar el càsting d’OT i ara guardo una a mitges amb la que et recordaré sempre feliç com al meu amic. T’estimo Pau“. És l’emotiu missatge de comiat que Alfred García ha publicat avui al seu compte oficial de Twitter, un cop s’ha fet pública la mort del cantautor català Pau Donés. García publica també un vídeo que li va enviar Donés, en què l’artista li mostrava la seva alegria perquè les coses li anessin bé. L’eurovisiu recorda com, amb el solista de Jarabe de Palo, menjaven paella i parlaven de la vida i composaven junts a la platja de la Barceloneta o a la furgoneta de Donés. Alfred García no ha estat l’únic eurovisiu que s’ha desfet en elogis i s’ha mostrat afectat per la pèrdua del cantautor aranès. Miki Núñez ha escrit “ara que tu i jo tenim les ales de mil ocells“, frase extreta del tema ‘Mil ocells‘ de Txarango, abans d’afegir “DEP mestre Pau Donés“. Beth ha publicat un story al seu perfil de Facebook, on inclou una foto de Donés amb el missatge “quina putada òstia. Descansa, Pau“. Edurne ha escrit “qué gran lección de vida nos has dado. Buen viaje, Pau“. Pastora Soler li ha dedicat un “hasta siempre compañero. Gracias por darnos y enseñarnos tanto“. Soraya ha escrit, també en el seu compte de Twitter, “gracias Pau. Te nos vas pero no te olvidaremos“. Gisela, per la seva banda, ha publicat “descansa en pau. Gràcies per la teva música, que ha acompanyat la meva vida; per la teva lluita i exemple. Bon viatge, artista!“. Nina ha estat molt gràfica; ha publicat el nom de Pau Donés acompanyat de l’emoticona d’un cor trencat. Javi Soleil, component de D-Nash, ha escrit que Pau Donés ha estat “un tío valiente y alegre que ha plantado cara a la enfermedad con una actitud maravillosa. Descansa en paz. Puto cáncer“.

Altres artistes també s’ha afegit a les mostres de condol. Manu Guix, molt vinculat a l’Acadèmia d’OT d’on van sortir diversos representants espanyols al Festival d’Eurovisió, ha escrit “puto càncer dels collons. Descansa en pau, estimat Pau Donés“. El perfil oficial d’OT també ha tingut paraules de record i admiració per a l’artista català: “Siempre en nuestros corazones, como tu música“. Maika Barbero, que va intentar representar Espanya al Festival de 2017, ha escrit un breu “hasta siempre, Pau“. Salvador Cufí, president de Música Global (discogràfica de Miki Núñez i Manel Navarro, entre d’altres, a més d’implicar-se en el projecte d’Andorra al Festival) ha dedicat un “DEP” a l’artista català. Igual que Chenoa. Tony Aguilar, una de les veus d’Eurovisió a TVE, també li ha dedicat un “hasta siempre, amigo“, acompanyat d’una fotografia d’ells dos. Finalment, Jordi Ninus, que ha estat nominat en més d’una ocasió per representar Andorra a l’OGAE Song Contest, ha escrit al seu Twitter un altre emotiu missatge dedicat a l’artista: “Però hi ha contes que acaben massa d’hora. Ens deixa una persona a la que podies arribar a estimar sense conèixer-la. Avui és un dia trist. Bon viatge, Pau. Ens has regalat emocions, música i actitud fins al final. Moltes gràcies, company“.

(Foto: La Vanguardia)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »