Eurovisió aprova les veus del cor enregistrades

Un any de prova i revisió de la norma després de Rotterdam’21. Ho ha anunciat avui a través del web oficial d’Eurovisió el nou supervisor executiu del certamen, Martin Österdahl. El Grup de Referència del Festival ha aprovat aixecar la prohibició de dur les veus del cor enregistrades. La norma, segons Österdahl, s’ha pres “per explorar noves idees creatives, viatjar amb una delegació més petita al 2021 i reduir les càrregues tècniques” per als organitzadors del show. Tot, remarca el substitut de Jan Ola Sand, permetrà reduir costos, tant per a les delegacions participants com per a les televisions organitzadores del Festival. Les delegacions podran triar què volen fer; si actuar com fins ara, amb els coristes en directe, bé dins o fora de l’escenari, o acollir-se a la nova normativa. Es permetran fórmules mixtes; és a dir, algun corista a l’escenari i veus enregistrades. No hi ha límit de persones en el cor enregistrat; de manera que, per exemple, un artista podrà interpretar una peça assistit per un cor de cent persones si ho considera necessari. Segons Österdahl, aquesta mesura permetrà als autors “presentar el seu treball de la forma més assemblada possible a la seva composició original“. El que no es permetrà dur enregistrat serà la veu que dobli els solistes, el que es coneix com a lead dub. Aquesta continuarà havent de ser en directe; dins o fora de l’escenari. Al 1999, Croàcia va ser penalitzada per participar al Festival de Jerusalem amb el cor enregistrat. Doris Dragović, que va quedar quarta amb ‘Marija Magdalena‘, aconseguint 118 punts, va ser penalitzada; va acabar amb només 79 punts i Croàcia va ser rellegada a la vuitena posició del certamen. El nou supervisor executiu del Festival assegura també al web d’Eurovisió que “necessitem un pla per fer front a crisis globals. Per això hem adaptat les normes del Festival“. Österdahl explica que l’equip de govern del certamen “hem de poder ser més flexibles i de fer canvis fins i tot en el format i la manera com organitzem el Festival en aquests temps canviants“. El nou reglament ja ha estat distribuït a les televisions participants.

(Foto: INFE Network)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »