Mor el músic Josep Llobell; director d’orquestra d’Alejandro Abad a Dublín’94

Va ser director d’orquestra d’Alejandro Abad al Festival d’Eurovisió de 1994, celebrat al Point Theater de Dublín. A més, va fer els arranjaments de l'”Ella no es ella” amb què el català d’origen xilè va quedar en el lloc 21 del certamen. Uns mesos enrere, Abad i ell van guanyar el Festival OTI 1993, celebrat al Teatre Principal de València, amb el tema ‘Enamorarse‘, defensat per Ana Reverte. Josep Llobell va morir diumenge als 74 anys. El mateix dia a primera hora de la tarda s’acomiadava de familiars i amics amb un post al seu Facebook personal. Compositor, arreglista i productor musical, entre moltes d’altres facetes artístiques, Josep Llobell va treballar amb diversos grups i cantants espanyols. Junt a José Antonio Ogara, va escriure el ‘Sueño su boca‘ amb què Raúl va intentar representar Espanya al Festival d’Eurovisió de 2000. Va quedar segon en la Pre, però va aconseguir ser l’èxit d’aquell estiu. També va composar un tema per a l’andorrana Mar Capdevila, inclòs en el seu primer treball en solitari, el ‘Somnis i realitat‘, publicat al 2005. A més d’escriure el tema ‘Esa chica es mía’ de Sergio Dalma, va fer d’arreglista de Parchís o el Último de la Fila, entre d’altres. També del ‘Dile que la quiero‘ de David Civera, abans de viatjar a Copenhague’01. A Vale Music, va fer de productor de les preseleccions espanyols dels Eurojúniors de 2003, 2004 i 2005. A Josep Llobell també se li deu la melodia de la productora cinematogràfica Movierecord i la dels programes especials de televisió dels Jocs Olímpics de Barcelona. En els seus inicis, Josep Llobell va tenir les seves pròpies bandes; Los Gatos Negros i Golden Quartet, i també va treballar als segells discogràfics EMI i Belter; com a tècnic de so, arreglista i músic d’estudi.

(Foto: Facebook Josep Llobell)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »