Estrenat el film ambientat a Eurovisió i publicada la seva banda sonora

Estrena mundial, ahir, a Netflix! I hores abans, publicació a les plataformes digitals de la banda sonora del film, que inclou 16 temes. Només un d’ells ha participat realment a Eurovisió; és l'”Amar pelos dois” amb què Salvador Sobral va aconseguir la primera victòria de Portugal al certamen, a Kiev’17. Les altres peces han estat interpretades per la sueca Molly Sandén, per Demi Lovato i per Will Ferrell, el còmic nordamericà que protagonitza la pel·lícula junt a Rachel McAdams. Ambdós són els representans ficticis d’Islàndia a Eurovisió amb el tema ‘Volcano man‘. I és que ‘Eurovision Song Contest: The story of fire saga‘, dirigida per David Dobkin, és una comèdia musical on també hi veiem Pierce Brosnan, en el paper de pare de Ferrell, i Dan Stevens, conegut pel seu paper a la sèrie ‘Downton Abbey‘, fent d’Alexander Lemtov, el representant de Rússia. La trama argumental gira al voltant del paper de Ferrell; Lars Erickssong. Des de petit, que es va entusiasmar amb Abba, el seu somni ha estat ser cantant i representar Islàndia a Eurovisió. Però topa amb l’objecció del seu pare, que sent vergonya per les aspiracions d’en Lars.

Netta i Dan Stevens (@NettaBarzilai)

La pel·lícula posa en evidència la masculinitat de la vella escola, és a dir, un home rude, dur i al·lèrgic a qualsevol mostra de sensibilitat perquè ho considera feblesa i cosa de dones. I ho contraposa a una altra manera de ser home, encarnada en el seu fill Lars; sensible i amb la il·lusió de ser artista. Junt amb al seva amiga Sigritt Ericksdottir formen un grup que toca en bars de mala mort. La gent se’n riu i se n’avergonyeixen. Però al final, aconsegueixen representar Islàndia al Festival i lluitar per la victòria. El film compta amb la participació de Salvador Sobral, Netta Barzilai i Conchita Wurst, entre d’altres. Segons ha explicat Will Ferrell en una entrevista a l’agència Efe, l’intèrpret va descobrir Eurovisió en el transcurs d’un viatge a Suècia. La seva esposa és sueca, i en un dels viatges a Europa, va coincidir que tocava celebrar-se el Festival; el va veure en directe i l’espectacle el va fascinar. Es va quedar amb la idea que algun dia hauria de fer una pel·lícula ambientada en el certamen. El projecte va començar a agafar consistència al 2018, quan Ferrell va viatjar a Lisboa per presenciar el directe en Festival i parlar amb cantants i delegacions. L’objectiu, en el rerefons, era fer una pel·lícula que, a més de fer riure, fos un homenatge, una “carta d’amor” a Eurovisió.

(Foto: Rocktotal)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »