Ruth Lorenzo i Brequette… compte enrere!

Ha arribat l’hora de la veritat. Aquesta nit, telespectadors i un jurat d’experts que integren David Bustamante, Merche i Mónica Naranjo, triaran l’artista i la cançó que representaran TVE al pròxim Festival d’Eurovisió. La gala, que s’emetrà en directe per La 1 a partir de les 22.00h i des dels estudis de Sant Cugat del Vallès, la presentarà Anne Igartiburi. Tot i que hi participen 5 artistes, Ruth Lorenzo i Brequette són les grans favorites de la nit. Ho diuen l’enquesta feta al web de RTVE, les preferències de compra de les 5 cançons candidates a l’iTunes i l’opinió de crítics i d’eurofans. L’Eurobloc ha copsat l’opinió de 2 experts envers les possibilitats de les 2 estrelles de la nit. Un murcià, Mateo Rivas, i un canari, Víctor Vilca. Rivas votarà per la seva paisana. Vilca, no té tan clar que el Run de Brequette sedueixi tot Europa, però tot i això, no dubta a reconèixer les moltes virtuts de la canària.Mateo Rivas és un expert en el Festival. Té secció pròpia a Metrópolis FM de Múrcia, emissora per a la qual cobrirà tota la informació d’Eurovisió 2014 des de Copenhaguen. Enguany serà el desè cop que assisteixi al Concurs.
Ruth Lorenzo; alcanzar el sueño de ganar el Eurofestival”En el 82, año del Mundial, nace en Murcia una futura diva de la escena musical.
Mezcla de Mónica Naranjo y Amaral, con infancia marcada por la ópera y la Caballé como icono musical.
En su adolescencia, el rock su alma agitó y Freddie Mercury en su cantante insignia se convirtió.
Con el X Factor, a millones de almas británicas encandiló; con su Purple Rain princiano, un fenómeno viral surgió.
Judy Dench, Johnny Depp y los Take That se arrastraron ante ti, y es que el fanatismo ruthiano comenzó a latir.
El fenómeno eurofán te ha catapultado a esta fama que hoy en tu carrera a Eurovisión ha comenzado.
Tu entrega en el escenario, tu camaleonismo rabaliano, tu voz colosal, ser compositora de nuestra realidad hace que otra Mari Trini en la escena musical murciana vuelva a aflorar.
En la gala demostrarás tu carisma sin igual, tu artística versatilidad, y es que no te dejas atar ni comprar ni siquiera por un millón de libras que te llegaron a ofertar.
La pantera murciana, la felina que con su lluvia nos emociona y desgarra; la que a su Planeta Azul nos arrastra…
Eres tú, la elegida para hacernos alcanzar el sueño de ganar el Eurofestival, y es que fijos son ya los puntos de Irlanda, Reino Unido y Portugal.
Tras tu directo, con garra y entrega total, eterna tu actuación quedará en la historia del Festival y serás como un Salzillo alcanzando fama mundial.

 
 
 
 
 
 
Canari de naixement, Víctor Vilca és músic i tot un expert d’Eurovisió. Cobreix la informació del Festival per als webs d’Ogae Andorra i Ogae Armènia. Aquest any, a Copenhaguen, serà el sisè Festival que presenciï en directe.
 
“Brequette; molt bon directe, bona producció i gran veu”
 
Brequette Chane Cassie i el tema Run/Más són sens dubte un dels plats forts que podrem escoltar aquesta nit al programa Mira quién va a Eurovisión. La cantant, d’origen sudafricà establerta a Gran Canària des de fa 14 anys, té un molt bon directe que ha demostrat en moltes ocasions. La seva veu, que a algú li pot recordar a Rihanna, té una presència que no deixa indiferent.
 
L’equip format per Tony Sánchez Ohlsson i Thomas G:son, autors del tema que interpreta Brequette, són experts al Festival d’Eurovisió i van aconseguir per a TVE una desena posició amb Pastora Soler i Quédate conmigo l’any 2012. A més, Thomas G:son també va compondre el tema guanyador del mateix any, el hit Euphoria. TVE torna a confiar en aquest tàndem i els dóna l’oportunitat de representar Espanya a Copenhaguen.
 
El tema Run/Más té el segell dels autors. Sovint els compositors deixen una empremta més o menys visible en les seves obres. De vegades pot ser un llastre, però en aquest cas es fa palès el bon fer dels autors. Podem trobar similituds amb el tema de Pastora Soler o amb el del duo Nodi & Sophie que van representar Geòrgia l’any passat a Malmö. Els arpegis del piano a l’inici o el buit sonor que fa de pont abans de les últimes tornades són característiques força evidents que podem trobar en aquests temes i també en Run/Más .
 
Potser aquestes són qüestions tècniques a simple vista no detectables, i és cert que a una preselecció de TVE la proposta de Brequette sona a novetat però a la resta d’Europa, sobretot als països nòrdics, ja hi estan més acostumats a aquest tipus de composició, i això podria comportar un hàndicap en cas de ser escollida. La cançó de Brequette sorprèn per la seva sonoritat anglosaxona però podria passar desapercebuda si trobem temes semblants la nit de la Final del Festival d’Eurovisió.
 
De tota manera, Run/Más té molts punts forts i cal destacar-los: és un tema ben construït amb una bona producció, interpretat per una gran veu i s’enganxa a l’oïda amb facilitat sense deixar de ser elegant. En relació a l’idioma, potser seria partidari de cantar el tema íntegrament en anglès, però reconec que el castellà de Brequette amb aquell deix forani sumat a la dolçor de l’accent canari dóna un aire fresc que… !qui sap si pot marcar la diferència!.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »