Miki Núñez fa el pregó de Festa Major de Terrassa recordant que l’Acadèmia d’OT també forma part del patrimoni de la ciutat

Miki Núñez va tenir ahir al vespre un record per a l’Acadèmia d’Operación Triunfo en la lectura del pregó que donava tret de sortida a la Festa Major de Terrassa. L’artista, representant d’Espanya a Tel Aviv’19, va repassar persones i llocs que formen part del patrimoni de Terrassa, la seva ciutat; com ara el futbolista Xavi Hernández, el cuiner Marc Ribas, el conjunt d’esglésies romàniques de Sant Pere, el sector tèxtil i la masia Freixa, punt destacat de la ruta del Modernisme terrassenc. I en la llista, Miki també hi va afegir l’Acadèmia d’OT, ubicada a l’antic Hospital del Tòrax, que és “la raó per la qual tothom coneix Terrassa“. L’artista, que continua arrasant amb el seu darrer tema ‘Me vale‘. va presumir de terrassenc i va explicar que vol continuar vivint a la ciutat, però remarcant que vol una Terrassa sense “homofòbia, xenofòbia, violència masclista, islamofòbia; lliure de feixisme… Pensem en què ens hagués agradat trobar-nos a nosaltres quan érem petits i petites. Una societat sense cap tipus d’odi i plena d’amor i empatia!“.

Miki i l’alcalde, Jordi Ballart

L’intèrpret, nascut al barri de Can Palet, també va agrair a Terrassa que hagués acollit els seus avis quan aquests van emigrar d’Andalusia i que es van casar, va explicar, just el dia que la ciutat vivia la històrica riuada que va arrasar habitatges amb la crescuda de la riera de les Arenes. La lectura del pregó es va fer a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Terrassa, amb presència de l’alcalde Jordi Ballart. Un acte, per tant, a porta tancada, degut a l’epidèmia del coronavirus. A causa de l’emergència sanitària, la Festa Major no comptarà amb cap acte obert, i de fet durarà fins a demà diumenge. Hi ha programats tres concerts en streaming, el primer dels quals el va oferir ahir mateix Miki Núñez, dins el marc de la campanya solidària ‘La música ens cura. Pianos als hospitals‘.

(Fotos: Ajuntament de Terrassa)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »