23 candidates a representar Andorra a l’OGAE Song Contest 2020

Hi ha temps fins a avui dissabte, a les 23h, per votar. Els socis d’OGAE Andorra han presentat 23 propostes per representar el club en la pròxima edició de l’OGAE Song Contest 2020. Miki Núñez, amb un parell de temes, i Manel Navarro són els únics eurovisius proposats, compartint candidatura amb algun dels grans noms de la música en català, com ara Blaumut, Sopa de Cabra, els Manel, Txarango, Els Amics de les Arts i Lildami, entre d’altres. Les propostes escollides són aquestes:

1.- Miki Núñez, ‘Escriurem‘, el tema que el terrassenc va escriure per homenatjar tots els companys que va tenir a l’Acadèmia d’OT en què es va popularitzar. La cançó, inclosa en el primer album de l’artista, acumula més de 970.000 visualitzacions a YouTube.

Sense Sal (@Centre Comercial Parc Vallès)

2.- Sense Sal feat Miki Núñez, ‘La sortida‘. És la segona proposta terrassenca de la llista. Els Sense Sal es va formar al 2009 i el formen vuit terrassencs. Fan pop folk i amb aquest tema ja porten 1,2 milions de visualitzacions a la Xarxa. Al 2010 van guanyar el Concurs Embrió d’Enderrock, que premia els millors talents de la música catalana emergent.

Manel Navarro (@Bekia)

3.- Manel Navarro, ‘El comiat de la vida‘. I de Terrassa, a Sabadell. L’eurovisiu de Lisboa va publicar aquest tema escrit per ell al desembre de l’any passat. Parla d’un comiat, d’un amor perdut. Balada editada pel seu segell discogràfic, Música Global.

Ginestà (@Enderrock)

4.- Ginestà, ‘Estimar-te com la terra‘. Ginestà són els germans Serrasolas; la Júlia i en Pau, fills de Sant Andreu. La cançó escollida per a la Pre andorrana és el single promocional del seu primer treballa discogràfic del duo, titulat ‘Neix‘.

Suu (@Enderrock)

5.- Suu, ‘Tant de bo‘. Té 20 anys, és de Barcelona i es diu Susanna Ventura. Va debutar al 2018 amb el seu primer treball, ‘Natural‘. Amb ell va aconseguir el premi Enderrock en la categoria de millor artista revel·lació. El ‘Tant de bo‘ amb què ara podria representar Andorra està inclòs en el seu nou treball, ‘Ventura‘, publicat el passat mes de gener.

Buhos (@El Tres de Vuit)

6.- Buhos feat Miki Núñez, Suu i Lildami, ‘El dia de la victòria‘. El tema formarà part del pròxim treball discogràfic dels Buhos, que es publicarà a la tardor i que serà el cinquè de la seva carrera. ‘El dia de la victòria‘ acaba de ser estrenat; fa escassament un parell de setmanes. La banda de Calafell ja té agendats un parell de concerts de presentació, si el COVID 19 ho permet, e Barcelona i la popular Sala La Riviera de Madrid.

Miki Núñez i Sara Roy (@La Vanguardia)

7.- Sara Roy, ‘Som‘. Manresana de 22 anys, ex Macedònia i actual companya sentimental de Miki Núñez. Fa set anys que va començar la seva carrera en solitari. El ‘Som‘ és el single del seu primer treball discogràfic, que va prsentar el passat mes de juny.

Els Amics de les Arts (@El Periódico)

8.- Els Amics de les Arts, ‘No vam saber tornar‘. És la pista número 1 d'”El senyal que esperaves“, el cinquè disc del trio format pel barceloní Dani Alegret, el vidrerenc Joan Enric Barceló i el reusenc Ferran Piqué. El proper dia 29 actuen al Grec Festival de Barcelona.

9.- Blaumut; ‘Ara, aquí, present‘. La peça forma part del ‘0001‘, el darrer treball discogràfic del quartet liderat pel barceloní Xavi de la Iglesia i que va ser publicat el passat mes de febrer. El tema és la pista numéro 2 del disc, editat per Música Global.

10.- Blaumut, ‘De veritat‘; és la pista número 3 del disc. Acumula més de 220.000 visualitzacions a YouTube.

Blaumut (@La Vanguardia)

11.- Blaumut, ‘Eclipsi‘. La tercera candidata de Blaumut és la pista número 13 del seu nou disc. El tema l’ha composat i l’ha escrit Xavi de la Iglesia, líder del grup.

Koers (@Lleida.com)

12.- Koers, ‘Ballarem‘. Fan reggae pop amb influències jamaicanes i africanes i són de Lleida. Porten sis anys en l’escena musical. Al 2017 van publicar amb Halley Records el seu primer treball, titulat ‘Unbroken‘. Els Koers el formen vuit artistes liderats per Kelly Isaiah, lleidatà d’origen nigerià.

Sopa de Cabra (@Diari de Girona)

13.- Sopa de Cabra, ‘Farem que surti el sol‘. Pista número 2 de ‘La gran onada‘, el nou treball d’aquesta mítica banda gironina creada al 1986. Liderada per Gerard Quintana, Sopa de Cabra es va dissoldre al 2001 però al 2015 van tornar a reunir-se, publicant ‘Cercles‘. Amb el seu nou treball, presentat aquest passat mes de febrer amb el disc Promo Arts Music, els Sopa de Cabra ens apropen a l’indie pop.

Smoking Souls (@Enderrock)

14.- Smoking Souls, ‘Ara‘. Són de Pego, al País Valencià, i porten 10 anys en l’escena musical. La seva proposta forma part del ‘Translúcid‘, el seu quart album d’estudi, editat amb el segell manresà Propaganda pel fet! El quartet l’integren Carles Caselles, Pau Camps, Miquel Àlvarez i Josep Bolu.

15.- Manel, ‘Per la bona gent‘; inclosa en el cinquè treball d’estudi de la banda, que du el mateix títol i que va ser publicat el passat mes d’octubre amb el segell Ceràmiques Guzmán. En aquesta peça, han comptat amb la col·laboració de Maria del Mar Bonet. No necessiten presentació; són de Barcelona, porten cantant junts des de 2007 i són la banda preferida de l’entrenador català Josep Guardiola. Fan indie pop, i són Guillem Gisbert, Roger Padilla, Martín Maymó i Arnau Vallvé.

Els Manel (@Els Manel)

16.- Manel, ‘Boy band‘. Pista número 10 del darrer treball del grup, ‘Per la bona gent‘. Peça amb so funk amb què la banda ha volgut homenatjar Kraftwerk, pioners de la música electrònica fundats a Alemanya, al 1970, per Ralf Hutter i Florian Schneider Sleben.

Les Montses (@Krik Music)

17.- Les Montses, ‘Eufòria‘. Són de Sant Vicenç dels Horts i es diuen així perquè la mare de tots els membres del grup es diuen així: Montse. El quartet, integrat per Ferran Rosell, Xavier Esteve, Joan Prat i Josep Bofill porten junts des de 2015, tot i que aleshores el grup s’anomenava Eivibonny. Van debutar al mercat discogràfic al 2018; enguanyen han publicat ‘Papallones al cap‘, en què s’inclou aquesta proposta musical.

Txarango (@Diari de Girona)

18.- Txarango, ‘A la deriva‘. És un dels darrers treballs de la popular banda; inclòs en el disc ‘De vent i ales‘, que van publicar el passat mes de juny amb Halley Records. És el quart de la seva trajectòria artística, que tot just acaba d’arribar als 10 anys i que posa presicament punt final amb aquest treball. En només un mes, són a punt d’arribar al milió de visualitzacions a YouTube.

Siderland (@Los 40.com)

19.- Siderland, ‘Crema la pista‘. El trio barceloní, integrat per Uri Plana, Albert Sort i Andreu Mañós, fan pop electrònic i es declaren seguidors de Maroon 5 i Clean Bandit. El tema és el nou single del grup, després de ‘Reina del misteri‘, ‘La nit no em fallarà‘ i ‘La festa infinita‘.

Joan Garrido (@21 buttons)

20.- Joan Garrido, ‘L’altra fase‘. El mallorquí, de 24 anys, va saltar a la fama a OT, en la mateixa edició en què va coincidir amb Miki Núñez. La cançó amb què intenta representar Andorra a l’OGAE Song Contest la va composar durant el confinament i parla sobre les pors i les ganes de tornar a veure les persones qui més estima.

Gertrudis (@El Periódico)

21.- Gertrudis feat Suu & Jazzwoman, ‘Si tothom calla‘. El trio de la Garriga dedica aquest tema a la lluita activa al carrer, a no conformar-se i a reclamar el què cadascú consideri que és legítim. Expliquen que està obertament inspirat i dedicat al procés polític que viu Catalunya en els darrers anys. La peça forma part del seu darrer disc, i compta amb la col·laboració especial de Suu i de Jazzwoman.

Lildami (@Qualsevol Nit)

22.- Lildami, ‘Mentrestant‘. És el nom artístic de Damià Rodríguez, la tercera proposta terrasenca de la llista. Lildami fa trap i ja ha publicat quatre treballs discogràfics. Per al seu ‘Mentrestant‘, l’artista ha comptat amb la col·laboració de Santi Balmes, líder de Love of Lesbian.

Roger Argemí (@Adolescents.cat)

23.- Roger Argemí i Manu Guix, ‘La mala sort‘. La peça està inclosa en el darrer disc de l’igualadí, titulat ‘Gravetat‘ i que va ser publicat al setembre de l’any passat. El tema és una fusió entre soul i R&B. Manu Guix també ha col·laborat amb Argemí a ‘Directament‘, una altra de les pistes del disc, tot i que en aquest cas tocant el piano.

Podeu veure els vídeos de cadascun dels temes candidats en aquesta llista de reproducció a YouTube:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »