Eurovisió salva l’Eurojúnior 2020 amb una convocatòria on cada artista actuarà en directe des del seu país

Era una fórmula que van refusar des d’un primer moment per a Rotterdam’20, però ha estat l’única que han considerat viable per salvar l’Eurojúnior 2020. El Festival serà presentat des d’un estudi de televisió a Varsòvia, el pròxim 29 de novembre, tal com s’havia previst des d’un primer moment, però quan sigui l’hora de les actuacions, la televisió polonesa TVP connectarà via Eurovisió amb cada emissora participant, que punxarà on line l’actuació del seu representant. Els interval acts, però, també es faran a Varsòvia.

Segons ha explicat el nou supervisor executiu dels Festivals, Martin Österdahl, “les restriccions de viatge i l’actualitat canviant en relació a la pandèmia de la COVID 19 fa que lamentablement enguany no puguem dur tots els artistes a Polònia per competir en persona a l’Eurojúnior“. Les restriccions a què fa referència Österdahl són ara mateix una cruïlla impossible a nivell fronterer; un mateix país permet l’entrada de nacionals d’un determinat grup de països però prohibeix que hi entrin uns altres o els obliga a passar una quarantena obligatòria abans de moure’s lliurement pel territori nacional.

Per tal de garantir igualtat de condicions de tots els participants, els 13 països que prendran part en el certamen, inclosa Espanya, han acordat utilitzar escenaris i recursos tecnològics similars. Aquest era un dels factors que van fer desistir d’un Rotterdam20 descentralitzat, perquè els països amb les televisions més ben dotades tecnològicament podrien preparar una realització molt més lluïda i, per tant, amb més possibilitats de ser votades.

En ocasions anteriors, la xarxa Eurovisió ha triat el Júnior com a plataforma per experimentar canvis de cara al Festival d’artistes adults, com ara en el sistema de votació. Aquest format de Festival amb desconnexions podria servir d’assaig de cara a Rotterdam’21, que encara no ha pogut decidir com es realitzarà degut a la pandèmia. De fet, el passat 30 d’agost es va fer al Barclays Center de Nova York la cerimònia de lliurament dels MTV Video Music Awards, presentats per Keke Palmer i sense públic. Un show amb aplaudiments enllaunats i actuacions en diferents escenaris de la ciutat, fins i tot en exteriors, cosa que no va restar espectacularitat a la retransmissió. Maluma va actuar envoltat de vehicles aparcats a una certa distància els uns dels altres amb algunes persones assegudes al capó. Lady Gaga, la gran triomfadora de la gala, Keke Palmer i Doja Cat, entre d’altres van actuar envoltades de ballarines amb mascareta.

El lema de l’Eurojúnior d’enguany serà ‘Move the world‘.; en el certamen, a més d’Espanya, també hi participaran Armènia, Kazakhstan, Sèrbia, Bielorússia, França, Malta, Polònia, Països Baixos, Geòrgia, Rússia, Ucraïna i Alemanya.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »