Rotterdam’21 es farà; Eurovisió, però, valora com: des d’un Festival com sempre a un show a porta tancada

El Festival d’Eurovisió 2021 es farà. És l’única cosa clara per ara. El que no se sap, i encara trigarà uns mesos de decidir-se, és el format de certamen. Sempre en funció de com evolucionaran la pandèmia de la COVID 19 i les mesures que prendran els governs dels diferents països que participaran al show; principalment, el dels Països Baixos. El primer escenari amb què treballa Eurovisió és un Festival normal; és a dir, tal i com sempre l’hem conegut. El segon, un show en un Ahoy Arena que imposarà restriccions d’espai; és a dir, aquesta mesura obligaria a reduir l’aforament del recinte i faria que moltes persones que ja han comprat les entrades haguessin de renunciar-hi. Un sorteig decidiria qui entra i qui no, per tal de garantir una distància de metre i mig entre espectadors a la grada. Aquesta solució posaria en perill l’standing area, ja que sempre és més fàcil assegurar la distància social si els espectadors estan asseguts que no pas ballant enmig de la pista i a tocar de l’escenari.

La tercera alternativa seria un Festival en un context de restriccions en la mobilitat internacional. Així, algunes delegacions no podrien arribar als Països Baixos, de manera que els seus representants haurien d’actuar ‘a casa’ mentre que d’altres podrien fer-ho a l’Ahoy Arena, on també es mantindria la distància social entre espectadors. El darrer escenari seria el d’un confinament total, com el que ja hi havia el passat mes de maig arreu de tot el món. En aquest cas, veuríem un Festival similar a l’Eurojúnior del pròxim mes de novembre; cada participant actuant des del seu propi país i uns presentadors fent de mestres de cerimònia en un recinte sense públic. Aquesta última era una probabilitat que Eurovisió tenia totalment descartada el passat mes d’agost, segons va declarar en una entrevista a la cadena suïssa RTS la supervisora d’Esdeveniments de la xarxa,
Nadja Burkhardt. De moment, és absolutament impossible predir en quin format se celebrarà el Festival, ja que això només depèn de l’evolució de la pandèmia i de la possibilitat que s’aconsegueixi produir una vacuna eficaç contra el virus.

(Foto: Eurovision.tv)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »