Creuament d’acusacions entre la televisió bielorussa i el duo VAL, que aparta els artistes de Rotterdam’21

El duo VAL no representarà Bielorússia a Rotterdam’21. Els artistes van declarar dijous passat en una entrevista a Interesnye Lyudi que la cadena pública de televisió els havia tractat amb molta fredor des del moment que van ser escollits per representar el país al Festival d’enguany. Asseguraven que els havien prohibit fer declaracions a qualsevol mitjà de comunicació, en un clima de tensió política que es viu a Bielorússia des de les eleccions del passat 9 d’agost, que l’oposició al president Lukaixenko denuncia per la repressió exercida contra totes els candidats opositors al règim. Els VAL també criticaven que el contracte signat amb la cadena de televisió els obligava a fer altres concerts a part d’Eurovisió. La reacció de la BTRC ha estat immediata i fulminant, amb tot de puntualitzacions que acaben amb una certesa: VAL no viatjarà a Rotterdam no pas per una qüestió de censura sinó perquè el duo d’artistes “són uns inconscients“. D’entrada, la cadena desmenteix que el contracte signat amb VAL obligués a fer més concerts a part de la semifinal eurovisiva i la possible Final, si hi arribaven. Aquí, no desaprofiten l’oportunitat per desacreditar-los, assegurant que en la Pre de 2020, ni van ser els favorits del públic ni els del Jurat d’experts; i de cara a Rotterdam’20, “segons les cases d’apostes, si haguéssiu anat a Eurovisió, hauríeu quedat gairebé els últims en qualsevol de les dues semifinals“. Pel que fa al tracte distant, la cadena bielorussa es defensa assegurant que havien contractat per a ells, de cara a Rotterdam’20, un vocal coach (Alex Panayi), i Marvin Dietman, el director escènic de Conchita Wurst, per preparar la seva actuació a l’Ahoy Arena, i que la televisió s’hauria fet càrrec de pagar aquests dos contractes, cosa a què no hi estava pas obligada segons el contracte signat amb VAL.

(Foto: Anastasia Asty)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »