Eurovisió 2021 mantindrà la distribució de les semifinals que es va fer per a 2020

Ho ha explicat Martin Österdähl, el nou supervisor executiu del certamen: com que a Rotterdam 21 participaran exactament els mateixos països que haurien participat enguany, l’organització del Festival ha decidit que el més fàcil per a les delegacions i per a les persones que ja han comprat entrades és mantenir l’estructura de 2020. Així doncs, també es mantindrà el repartiment de com hauran de votar els Big Five i els Països Baixos en les dues semis.

D’aquesta manera, a Rotterdam’21, en la primera part de la semifinal de dimarts intervindran (tot i que no pas en aquest ordre) els següents països: Austràlia, Bielorússia, Irlanda, Lituània, Macedònia del Nord, Rússia, Eslovènia i Suècia. En la segona meitat d’aquesta semi intervindran: Azerbaidjan, Bèlgica, Croàcia, Xipre, Israel, Malta, Noruega, Romania i Ucraïna. Alemanya, Itàlia i els Països Baixos votaran en aquesta semifinal.

En la segona semifinal, la de dijous, aquesta n’és la distribució: en la primera meitat de la gala actuaran Àustria, Txèquia, Estònia, Grècia, Islàndia, Moldàvia, Polònia, San Marino i Sèrbia. En la segona meitat actuaran Albània, Armènia, Bulgària, Dinamarca, Finlàndia, Geòrgia, Letònia, Portugal i Suïssa. un cop s’hagin escollit totes les cançons participants, l’organització decidirà l’ordre definitiu de totes les actuacions, seguint el criteri de repartir al màxim possible ritmes similars, en el sentit de no acumular massa balades juntes o massa cançons del mateix estil. Espanya, França i el Regne Unit votaran en aquesta semifinal.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »