Aksel Kankaaranta no enviarà cançó a la Pre finlandesa

La seva intenció inicial era competir un altre cop a la Pre, l’Uuden Mussikin Kilpailu 2021, però finalment hi ha renunciat. L’artista, que no tenia pas garantida una plaça a la gran Final de la Pre, ha explicat que tampoc no volia cap mena de tracte de favor pel fet d’haver-se quedat sense participar al Festival de 2020, i ha reconegut, també, que els efectes que està tenint la pandèmia de la COVID 19 sobre els preparatius de Rotterdam’21 l’han fet predre també interès en el Concurs. És el vuitè artista de 2020 que no representarà el seu país l’any que ve al Festival. Els últims, aquests darrers dies, han estat l’albanesa Arilena Ara i el croata Damir Kedžo.

De moment, 20 països dels 41 que participarn l’any que ve a Rotterdam han renovat confiança amb els seus representants de 2020. Tretze tornaran a fer una Pre nacional, tot i que a Suècia i a Estònia, The Mammas i Uku Suviste podrien tornar a aconseguir el tiquet eurovisiu; la Premsa sueca assegura que les vencedores de 2020 tornaran al popular Melodifestivalen mentre que Suviste té assegurada una plaça a la Final de la seva Pre nacional. Mentrestant, la banda The Roop encara no ha decidit si participarà, o no, a la Final nacional de Lituània. Set països més encara no s’han pronunciat al respecte; per tant, encara podrien tornar a escollir com a abanderats a Rotterdam els artistes que els haurien representat enguany al certamen. Són Rússia, el Regne Unit, Irlanda, Polònia, Macedònia del Nord, Sèrbia i Armènia.

(Foto: YLE)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »