França guanya el Júnior; Kazakhstan i Espanya completen el podi

Un moment de l’actuació de Valentina (@Nathalie Guyon)

No han fallat les previsions: França, una de les grans favorites de la gala, ha guanyat l’Eurojúnior 2020. Valentia, el seu somriure i el tema ‘J’imagine‘ han arrasat en la votació, imposant-se en el televot i en l’avaluació que n’han fet els 12 jurats nacionals. La guanyadora, que haurà de rebre el Micròfon de Vidre que encara és a Varsòvia, ha acumulat 200 punts; 88 dels Jurats i 112 del televot. En el transcurs de la seva actuació, a més de la Torre Eiffel i la catedral de Sant Basili, també hi hem vist la silueta de la Sagra Família.

Karakat Bashanova ha tornat a deixar Kazakhstan en segon lloc, i per segon any consecutiu, sumant 152 punts (83 dels Jurats i 69 del televot, on ha estat la tercera més votada). Espanya, per la seva banda, ha estat tercera, també per segon any consecutiu, amb un total de 133 punts; els 60 dels Jurats (on ha estat la sisena) i 73 del televot (segona). Han completat el Top 5 les Unity, representants Països Baixos, amb 132 i Arina Pehtereva, de Bielorússia, amb 130. Sisena ha estat Geòrgia, amb 111, seguida d’Ucraïna (106), Malta (100), Polònia (90), Rússia (88), Sèrbia (85) i Alemanya (última amb 66).

Espanya ha rebut el 10 dels Jurats alemany i neerlandès, el 8 del d’Ucraïna, el 7 dels de Bielorússia i Polònia, el 6 de serbi, el 5 del rus, el 4 del maltès, el 2 del de Kazakhstan i 1 sol punt del de Geòrgia. França és l’únic país que no ha votat Soleá. D’aquesta manera, Espanya ratifica la seva bona trajectòria en el Júnior, on sempre que hi ha participat no ha baixat del quart lloc; una victòria, dos segons, dos tercers i un quart lloc. Bielorússia i França han estat els països que més 12 han aconseguit: 3; seguits de Kazakhstan i Geòrgia. També han rebut la màxima puntuació, però un sol cop les representacions dels Països Baixos i de Sèrbia.

(Foto: Nathalie Guyon)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »