Eurovisió nega taxativament que Valentina cantés en playback

Consultada per TVE, Eurovisió ha negat que Valentina cantés en playback durant la seva actuació enregistrada per a l’Eurjúnior. En roda de premsa posterior al certamen, la directora d’Entreteniment de TVE, Toñi Prieto, ha explicat que van haver de preguntar a Eurovisió què hi havia del cert sobre l’actuació de França un cop vist l’allau de crítiques llançades per eurofans espanyols sobre un possible playback de la vencedora del show. I Eurovisió, segons ella, ha estat taxativa: “Ens han dit que tots els països estaven subjectes als mateixos controls i que les acusacions de so pre-enregistrat no eren certes. No es va utilitzar el playback en cap de les actuacions. Eurovisió és un organisme molt gran, així que TVE no els forçarà pas a causa d’aquest tema; hem de creure el que ens diuen“. Prieto, però, no ha perdut l’ocasió de remarcar que per coses com aquesta prefereixen un show totalment en directe i en una sola seu, com sempre s’ha fet. I no ha callat pas les seves sospites de què el Jurat de França no va votar pas per Espanya perquè sabien que Soleá era la gran rival a batre si volien guanyar el show. De tota manera, amb 12 punts més, Espanya no hauria superat pas França, que va arribar als 200, mentre que un suposat 12 francès, Soleá hauria acabat segons, superant Kazakhstan.

A França han passat de puntetes de les queixes dels eurfans espanyols i de la consulta feta per TVE a Eurovisió. Acabat el Festival, el perfil oficial de Valentina piulava aquest missatge: “Bé, estic contenta perquè algú de vosaltres penseu que era playback; això significa que no heu pogut sentir els nervis en la meva veu!” En una entrevista a l’edició francesa del diari 20 Minuts, la cap de la delegació francesa al Festival, Alexandra Redde-Amiel, ha estat taxativa en relació a aquest tema: “Tot va ser en directe. Tot va ser verificat a Polònia. Valentina canta en directe; en això no hi ha debat“. Redde-Amiel ha recordat també que “en tota competició hi ha gent descontenta que no vol creure“, referint-se als que han posat en dubte que Valentina cantés en directe. I ha afegit que “teníem unes guies; és a dir, unes normes molt clares que deien com ho havíem de fer. Les coses no van ser pas diferents pel fet que enregistréssim les nostres actuacions en cadascun dels països! Tothom va ser tractat igual, en aquests documents, on ens indicaven el número de càmeres, la forma de l’escenari, la forma de les pantalles, quan havíem d’enregistrar les actuacions, quants cops podíem repetir l’actuació!

(Foto: Nathalie Guyon)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »