Tamara comença avui a Barcelona la gira homenatge a Juan Carlos Calderón

La cantant Tamara comença aquesta nit a la Sala Apolo de Barcelona la gira promocional del seu nou àlbum, titulat Incondicional. El nou projecte, produït per Jacobo Calderón, és un homenatge al compositor Juan Carlos Calderón, autor de 4 temes espanyols d’Eurovisió i 2 que van representar RTVE al Festival de l’OTI. En el recopilatori, l’artista posa veu a 12 de les cançons més conegudes de Calderón. Entre ells, però, no n’hi ha cap que hagin anat als Festivals. El títol escollit per a l’àmbum és el d’un dels temes que el compositor càntabre va escriure per al cantant mexicà Luís Miguel. El concert d’avui comença a les 20.00h. Les entrades oscil·len entre els 25 i els 50 euros.
Portada del disc amb què Tamara homenatja Calderón
Juan Carlos Calderón va morir el 25 de novembre de 2012. Va ser un dels compositors més populars dels 70 i els 80. Quatre dels seus temes van viatjar a Eurovisió. El primer d’ells, l’Eres tú de Mocedades, va aconseguir el segon lloc del concurs en l’edició de 1973. Va arribar a ser número 1 a la llista d’èxits dels Estats Units. Ha estat escollit pels fans com el millor tema que Espanya hagi dut mai al Festival. Calderón va ser productor de Mocedades durant 14 anys.
 
La segona incursió del compositor a Eurovisió va ser al 1975. Sergio y Estíbaliz, familiars dels integrants de Mocedades, es van classificar en desè lloc amb Tú volverás, a 102 dels vencedors, els holdandesos Teach-In. Deu anys després, Paloma San Basilio acabava quinzena amb La fiesta terminó. La darrera cita de Calderón amb el Concurs va ser al 1989. va ser l’autor del Nacida para amar de Nina, amb què la catalana aconseguiria el sisè lloc, a 49 punts de Iugoslàvia, que va vèncer amb Riva interpretant Rock me.
 
Juan Carlos Calderón també va participar com a compositor un parell de cops al Festival de l’OTI. Al 1975, el seu Amor de medianoche interpretat per Cecilia a San Juan de Puerto Rico va aconseguir el segon lloc del Concurs darrere de Mèxic. I al 1977, el Rómpeme, mátame que va defensar el trio Trigo Limpio al Teatro Real de Madrid, va finalitzar en quart lloc darrere Nicaragua, els Estats Units i la República Dominicana, en aquest ordre.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »