Congratulazioni, Italia!

Final d’infart! Itàlia ha aconseguit aquesta nit el seu tercer Festival d’Eurovisió, deixant en segon lloc a França i en tercer, a Suïssa. La banda Maåneskin havia acabat quarta en la votació dels Jurats internacionals; 206 punts, per sota de Gjon’s Tears (267), Barbara Pravi (248) i Destiny (208). En aquesta primera fase de la votació, Suïssa ha manat de forma contundent des de l’inici, tret dels sis torns que ha estat superada per França. Dues cançons en francès en primer lloc!
Amb el televot les coses han variat: des del moment que s’han concedit els 318 punts a Itàlia, ningú ha estat capaç de superar-la, i encara havíem de conèixer els vots atorgats a Malta, França i Suïssa. Barbara Pravi s’ha quedat a tan sols 25 punts de la victòria.

Quarta ha estat Islàndia, amb 378 punts, i cinquena, Ucraïna amb 364, seguida de Finlàndia (301), Malta (255), Lituània (220), Rússia (204) i Bulgària i Grècia, empatades a 170. Blas Cantó, que no ha volgut fer cap valoració un cop acabat el Festival, només ha aconseguit 6 punts i del Jurat: 4 de Bulgària i 2 del Regne Unit. Del televot no ha aconseguit res. Sota seu, Alemanya amb 3 punts i el Regne Unit amb zero.

(Foto: Andres Putting via Eurovision.tv)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »