El televot portuguès, el més benevolent amb Espanya, que va ser la pitjor valorada pels telespectadors de sis països

El televot portuguès va ser el més benevolent amb Blas Cantó, dissabte passat. L’artista murcià va ser el dotzè en ordre de preferències, però òbviament amb això no n’hi ha prou perquè només reben vots els 10 primers. El segon televot més amable amb ‘Voy a quedarme’ va ser el de Suïssa: allà, la proposta espanyola va ser la dissetena més votada pels espectadors. A Albània va ser la divuitena i a Romania, la dinovena. A partir d’aquí, la debacle va ser encara més contundent; del vintè cap avall. Espaya va ser la menys votada pels espectadors en sis països: Letònia, Austràlia, Dinamarca, Finlàndia, Islàndia i Ucraïna.

Pel que fa als Jurats, a Bulgària va ser on més va agradar la proposta de Cantó. Aquest país va concedir 4 punts a Espanya que, juntament als 2 rebuts de part del Regne Unit fan els sis amb què l’artista va acabar el Festival. A continuació, als Jurats a qui més va agradar Espanya van ser els d’Àustria, Bèlgica i Estònia, on Cantó va ser el dotzè. Per al Jurat d’Ucraïna va ser el tretzè, i per als de Txèquia, Dinamarca i Islàndia, el quinzè. A partir d’aquí, la debacle també va ser important, ja que el ‘Voy a quedarme‘ va quedar entre les cinc últimes en els Jurats de 14 països. I, essent més concrets: Espanya va ser la pitjor valorada pels Jurats professionals d’Alemanya, Malta, Rússia i San Marino. A qui més va agradar la peça, d’entre tots els Jurats, va ser a un membre del de Bulgària, que la va deixar en segon lloc. Un altre membre del Jurat de Bulgària va deixar Espanya en el tercer de la seva llista personal. Per contra, un parell de Jurats de Portugal i un parell del de Suècia van opinar que la d’Espanya era la pitjor de totes les propostes de la gran Final.

(Foto: Raúl Tejedor/TVE)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »