Bielorússia reclama a Moscou l’extradició d’Angelica Agurbash per donar suport a l’oposició democràtica

La procuradora general de Bielorússia ha reclamat oficialment al Govern de Rússia l’extradició d’Angelica Agurbash, representant del país al Festival d’Eurovisió de 2005. El règim d’Aleksandr Lukashenko l’acusa d’insultar publicament el president bielorús i de crear “enemistat i discòrdia social” pel seu suport al moviment democràtic d’aquell país, que denuncia una suposada tupinada en les eleccions presidencials de 2020. En la petició oficial d’extradició, Bielorússia considera que Agurbash hauria comès un delicte en haver publicat continguts contraris a Lukashenko en els seus perfils oficials a la Xarxa. També se la vol processar per haver penjat la bandera blanca i vermella, prohibida a Bielorússia des de 1995 en ser considerada símbol del feixisme: un grup de voluntaris que van donar suport les SS alemanyes l’havien utilitzat com a emblema. L’artista, afincada a Moscou des de fa temps, podria ser condemnada a 12 anys de presó. En una entrevista concedida a la corresponsalia russa de la BBC, Angelica Agurbash ha demanat al president rus Vladimir Putin “protecció” per al seu país d’origen “davant l’enorme quantitat de terror, injustícia, il·legitimitat i agressions que s’estan produint” a Bielorússia.

(Foto: Facebook oficial artista)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »