Mor María Mendiola, de Baccara

María Mendiola, la meitat del duo Baccara, va morir el passat dissabte a Madrid d’un càncer als 69 anys. L’artista, junt a Mayte Mateos, va representar Luxemburg al Festival de 1978 amb el tema ‘Parlez-vous français‘, aconseguint la setena plaça en el certamen.

Les Baccara es van formar al 1977. María Mendiola i Mayte Mateos es van conèixer perquè totes dues formaven part del ballet de RTVE. El seu primer treball artístic, com a cantants, el van aconseguir al pub Venus de Saragossa. Però les van fer fora perquè eren massa elegants, segons explica la biografia del duo feta per TVE. Posteriorment, van aconseguir contracte amb la discogràfica RCA, que les va dur a Hamburg per enregistrar el seu primer treball. Amb el seu primer repertori van arrasar, cantant sempre en anglès. A Espanya, el seu mític ‘Yes Sir, I can boggie‘ va vendre 25 milions de còpies. Amb el seu segon single, el ‘Sorry, I’m a lady‘, també van aconseguir un gran èxit internacional. Tan gran que la televisió de Luxemburg les va escollir per representar el país al Festival de 1978. Allà, Espanya els va atorgar la màxima puntuació.

Les Baccara es van separar al 1981 per desavincences personals entre totes dues artistes. A partir d’aquell moment, tant María com Mayte van tenir dret d’utilitzar el nom artístic Baccara. Per això, de Baccara, a partir d’aleshores en va haver més d’un. María Mendiola, darrerament, va formar duo amb Cristina Sevilla, que va atendre els mitjans de comunicació després del funeral de la seva companya. Sevilla va explicar que la malaltia de María va evolucionar molt ràpidament. D’ella va dir que era una “artista meravellosa; però per a mi, i pel damunt de tot, era la meva amiga“.

(Foto: Instagran @baccaraoficial)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »