Abba ho torna a petar! Nou disc i revolució absoluta del concepte de concert musical

Cap xifra de diners no ens farà canviar de parer“. Ho havia declarat Anni-Frid Lyngstad a la Premsa poc després que, l’any 2000, els Abba refusessin cobrar 1.000 milions de dòlars per reunir-se de nou i fer una gira de concerts. Han passat més de 20 anys i la realitat ha desmentit el que els quatre artistes pensaven aleshores. Abba s’ha tornat a reunir, ha enregistrat un disc amb 10 nou temes i estan treballant en un concert virtual que s’estrenarà a Londres al maig de 2022. Un espectacle virtual que revolucionarà el concepte contemporani de concert musical.

Els artistes han enregistrat totes i cadascuna de les seves noves cançons, més alguns grans èxits del passat, com ara el mític ‘Waterloo‘ i ‘Mamma Mia‘, que ha permès estirar l’èxit de la banda amb el format cinematogràfic i el del teatre musical. I ho han fet com si estiguessin davant de públic, en un concert real. Duien uns trajos especials que registraven tots i cadascun dels seus gestos i moviments corporals. Ara, aquestes dades seran bolcades a un programa que completarà la informació amb imatges virtuals, en què les figures que es mouran mentre canten seran els mateixs Abba però amb la imatge que tenien quan es varen fer famosos.

El nou disc, l'”Abba Voyage”, es publicarà el pròxim dia 5 de novembre; ja se n’han publicat un parell de singles, ‘I still have faith in you‘ i ‘Dont’ shut me down’. L’espectacle visual s’estrenarà el 27 de maig de 2022 a Londres, en un recinte de 6710 metres quadrats que s’està construint expressament per a l’ocasió al Queen Elizabeth Olympic Park: l’Abba Arena, amb capacitat per a 3000 espectadors. El presidirà el nom del quartet suec amb lletres lluminoses. Hi haurà vuit projeccions a la setmana i no es descarta que el show es pugui projectar en altres ciutats. Les entrades més barates encara disponibles per a una projecció d’agost de 2022 és de 71,50 lliures esterlines; és a dir, 83,60€. La més cara: 163 lliures (190,60€). Les primeres entrades es varen posar a la venda el passat dia 7, però abans se n’havia de fer la prereserva. La projecció, que es farà en pantalles a tot el voltant del recinte, i que es podrà veure en 360 graus, tindrà una durada de 100 minuts, sense intèrval.

El treball digital l’està fent Industrial Light & Magic, del cineasta George Lucas. La companyia és la que treballa els efectes visuals de totes les produccions de la nissaga cinematogràfica Star Wars. En total, per enregistrar les actuacions base dels Abba es varen instal·lar 160 càmeres. En total, 850 tècnics treballant en la producció. La revolució Abba també s’ha extès a la xarxa; el seu perfil a TikTok, freqüentada per públic molt jove, ja acumula més de 2 milions de seguidors d’arreu del món. A més, diversos artistes s’han apuntat ja a fer versions de les noves cançons dels Abba publicades fins ara, com ara Zara Larsson.

(Foto: Perfil oficial d’Abba a Instagram)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »