Ucraïna demanarà canvis en algunes de les condicions imposades per Eurovisió per poder organitzar el Festival de 2023 al país

Cal que algunes condicions siguin canviades“. Ho va explicar divendres en roda de premsa Oleksandr Tkachenko, ministre de Cultura d’Ucraïna, quan parlava sobre la possibilitat que Eurovisió 2023 se celebri en territori ucraïnès. Tkachenko deia que “ningú no ha organitzat el Festival durant una guerra. Ara mateix, junt als nostres col·legues, estem buscant respostes a les condicions més importants imposades per Eurovisió, però crec que en el transcurs de les discusions hauren d’explicar-los que és necessari que algunes de les condicions siguin canviades“. El ministre es mostra convençut que el Festival s’ha de celebrar en territori ucraïnès, i així ho ha transmès a Eurovisió en les darreres hores.

La guerra, ara mateix, és lluny d’acabar. Ucraïna es continua armant, amb l’ajut de diversos països occidentals. Kalush Orchestra, guanyadors a Torí, també hi han fet la seva aportació. Van aconseguir gairebé 1,2 milions d’euros en subhastar el Micròfon de Cristall i el barret rosa d’Oleg Psyuk, líder de la banda. Va ser diumenge 29 a través de Facebook. El trofeu que els acreditava com a guanyadors del certamen el van vendre per 838.000€ a Whitebit, una empresa estònia especialitzada en el comerç de divises. El barret va ser venut per 347.000€. Per participar en la subhasta calia pagar un mínim de 6€. Hi ha qui, a més, hi va afegir un donatiu. Els diners recaptats van ser transferits a la Fundació del popular periodista i presentador de televisió Sergiy Prytula, que es va crear arran de l’annexió de Crimea per part de Rússia, al 2014. La Fundació treballa en la distribució de material humanitari arreu del país: medicaments, material higiènic i sanitari, menjar, matalassos i mantes per als camps de persones refugiades. Part dels diners recaptats amb la subhasta també es destinaran a l’adquisició de tres drons militars per a l’Exèrcit ucraïnès.

(Foto: Corinne Cumming via Eurovision.tv)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »