La premsa britànica assegura que Glasgow acollirà Eurovisió si Ucraïna, finalment, no pot acollir el certamen

The Eurovision Song Contest trophy

No és el primer cop que s’especula amb Glasgow com a ciutat seu d’Eurovisió 2023. Ara arriba la segona onada. La premsa britànica i l’especialitzada ubiquen el Festival de l’any que ve, un altre cop, a la ciutat escocesa si finalment Ucraïna no pot fer-ho a casa. De fet, es basen en unes declaracions recents de José Manuel Pérez Tornero, president de RTVE, a El Faro de Vigo. En elles, el màxim responsable de l’Ens públic espanyol assegura que la BBC organitzarà el certamen si l’UA:PBC no se’n surt. L’OVO Hydro de Glasgow continua sense tenir res programat entre el 26 d’abril i el 26 de maig de 2023. Un mes exacte en què Eurovisió podria encarregar el muntatge de l’escenari i celebrar el certamen.

De tota manera, Ucraïna continua insistint en l’organització del show dins del país, malgrat la situació actual de guerra, la manca de previsió sobre fins a quan durarà i la manca de seguretat per a participants, periodistes i fans mentre duri el conflicte causat per la invasió de les tropes russes. De fet, el Govern d’Ucraïna ja ha constituït una comissió delegada per a l’organització del show de 2023 i ha enviat a la Unió Europea de Radiodifusió (UER) totes les respostes als dubtes plantejats sobre la possibilitat que el país aculli el Festival de l’any que ve. Eurovisió, però, encara no ha respost i, per tant, no ha negat encara a Ucraïna la potestat d’organitzar la següent edició del concurs en territori propi.

(Foto: Sarah Louise Bennett via Eurovision.tv)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »