Boris Johnson: “Ucraïna va guanyar i mereix organitzar Eurovisió”

Ukraine’s Klaus Orchestra Wins at the Eurovision Song Contest 2022 Grand Final

El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha estat contundent: “Ucraïna va guanyar i mereix organitzar Eurovisió“. Ho ha dit tot just després de finalitzar la seva visita oficial a Kíiv. “Crec que Kíiv o qualsevol ciutat ucraïnesa segura seria un lloc fantàstic per organitzar-lo. Penso que poden fer-ho i que haurien de fer-ho“, va afegir el polític tot just aterrar al Regne Unit. Les declaracions de Johnson arriben tot just després que Eurovisió hagi decidit que Ucraïna no acollirà el show i que començarà a parlar-ne amb la BBC. Tot just després que es fes públic que el Festival de 2023 es farà al Regne Unit, diverses ciutats britàniques han mostrat interès per ser la seu del Festival: Londres, Brighton, Birmingham, Leeds, Liverpool, Manchester, Wolverhampton (Anglaterra), Cardiff (Gal·les), Belfast (Irlanda del Nord) Glasgow, Edimburg i Aberdeen (Escòcia).

La del primer ministre britànic no és l’única queixa oficial per la decisió d’Eurovisió de retirar a Ucraïna el dret d’organitzar el show de l’any que ve. El Ministeri de Cultura i Patrimoni Nacional de Polònia, el viceprimer ministre i el Consell Executiu de la cadena estatal polonesa TVP també donen suport a la petició que ha fet l’UA:PBC de continuar negociant la possibilitat d’organitzar el Festival a Ucraïna. Eurovisió, però, no ha respost cap d’aquestes crítiques ni, oficialment, la petició d’Ucraïna.

(Foto: Corinne Cumming via Eurovision.tv)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »