Els Little Big condemnen la invasió d’Ucraïna i abandonen Rússia

Els membres de Little Big, representants de Rússia al Festival d’Eurovisió 2020, han decidit abandonar Rússia i instal·lar-se a Los Angeles. La banda s’ha mostrat obertament en contra de la invasió d’Ucraïna i condemen la guerra en la seva darrera producció musical, titulada ‘Generation cancellation‘. El vocalista de la banda, Ilya Prusikin, ha estat molt clar en unes declaracions publicades per la revista Newsweek: “Estimem el nostre país però estem totalment en desacord amb la guerra a Ucraïna. És més, creiem que qualsevol guerra és inacceptable. Condemnem les accions del govern rus. I com que estem tan a disgust amb la maquinària propagandística militar russa, hem decidit deixar-ho tot i abandonar el país.

El videcoclip de ‘Generation cancellation‘ és una al·legoria antimilitarista. S’hi veuen un parell de mandataris jugant als escacs, en què les peces són soldats. Al guanyador, després, se’l veu venent hot dogs a un adolescent. En llloc de salsitxa, entre les dues peces de pa hi ha un míssil. El tercer escenari que recrea el clip és un telenotícies: darrere del locutor hi ha una pantalla en què s’hi llegeix les paraules ‘fake news‘. El locutor està assegut en una tassa de lavabo, de la qual surt un tub que connecta directament amb el cap dels espectadors. Aquests consumeixen abduïts el contingut del televisor. Acte seguit veiem el líder polític connectat a un gota a gota de petroli. Encara hi ha més símbols: un policia beneint un ciutadà agenollat amb una escopeta; el líder amb un nas de Pionotxo que travessa el cap de tres persones mentre se l’escolten i un grup de policies que envolten iversos ciutadans amb la boca tancada amb una cremallera. Cap al final del clip, el líder polític apareix dempeus amb al planeta Terra a l’alçada de l’entrecuix simulant fer-li una fel·lació.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »