Macedònia del Nord tampoc anirà a Liverpool a causa de l’alt cost econòmic de participar al Festival

Tercer país que es retira de Liverpool’23 el mateix dia. Al matí havien estat Bulgària i Montenegro. A primera hora d’aquesta tarda, la televisió pública de Macedònia del Nord ha informat que no participarà a Eurovisió 2023 a causa de l’alt cost econòmic del certamen. En una nota de premsa, MRT ha explicat que “aquesta decisió és pel bé dels ciutadans tenint en compte els costos, que s’han incrementat a causa de la crisi energètica, que ocupen una gran part del pressupost del servei públic, i de la creixent taxa de participació a Eurovisió 2023, que fins l’any passat era de 39.143€ i s’espera que l’any que ve encara sigui superior. La decisió ens permetrà estalviar els fons que s’haurien hagut de reservar per a l’estada de la delegació macedònia a Liverpool“. Malgrat la retirada, Macedònia del Nord retransmetrà Eurovisió 2023; tant les dues semis com la gran Final, amb l’esperança que la situació “s’estabilitzi” per tornar al Concurs el 2024.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »